Tuesday, January 19, 2010

Ανεβάζει ταχύτητα το ελληνικό Internet.

Οι Έλληνες πάροχοι υπηρεσιών Internet προχωρούν σε μία σύνδεση σε νέο κόμβο που θα αλλάξει τα δεδομένα για τους φίλους του διαδικτύου στη χώρα μας, αφού θα προσφέρει πολύ πιο γρήγορη πλοήγηση. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εντός της εβδομάδας (πιθανότατα την Τετάρτη) θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένας νέος κόμβος με την ονομασία GR-IX (Greek Internet Exchange), ο οποίος θα υποστηρίζει αρκετά ταχύτερη πλοήγηση στις ελληνικές ιστοσελίδες.

Στον GR-IX έχουν αποφασίσει να συνδεθούν σχεδόν όλες οι ελληνικές εταιρίες και ως αποτέλεσμα οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν πιο γρήγορο browsing, ταχύτερο download, ποιοτικότερο streaming σε online chat και streaming υπηρεσίες και μικρότερα ping times στα online παιχνίδια. Αυτό θα συμβαίνει κυρίως γιατί όλες οι εταιρίες θα λαμβάνουν πληροφορία από έναν πάροχο εντός των συνόρων, ο οποίος θα συνδέεται με το εξωτερικό σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ… ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1) Ανάρτηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να γνωρίζουν τόσο οι δημότες της Καλαμαριάς, όσο και οι δημοσιογράφοι τα τεκταινόμενα στα Δημοτικά Συμβούλια.

2) Ανάρτηση των ζητημάτων που άπτονται του γενικού ενδιαφέροντος για να λαμβάνεται υπόψη και η άποψη των δημοτών στις λήψεις των αποφάσεων

3) Ευτυχώς που υπήρξε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ και έτσι υπάρχει δωρεάν ασύρματο internet (WiFi) που καλύπτει την πλατεία Δημαρχείου, μέρος του πεζόδρομου της Καλαμαριάς και μέρος της οδού Μεταμορφώσεως. Πρότασή μας είναι να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την Καλαμαριά.

4) Και τέλος, να αναρτάται κάθε χρόνο σχέδιο Δημοτικού προϋπολογισμού ώστε να υπάρξει διαβούλευση με τους δημότες προκειμένου να συνταχθεί ο τελικός προϋπολογισμός με τη συμμετοχή των πολιτών. Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός αποτελεί μια διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τους στόχους και την κατανομή των δημοσίων επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο

Τα τελευταία χρόνια, η σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού συχνά αποτελεί σημείο μομφής για τις πρακτικές που τηρούνται και υπάρχει η τάση για ενημέρωση των πολιτών πώς αξιοποιείται το δημόσιο χρήμα. Συγκεκριμένα σταδιακά καταργούνται οι ειδικοί λογαριασμοί, ενώ οι δυτικές χώρες προσανατολίζονται και στη συμμετοχή των πολιτών στη σύνταξη του προϋπολογισμού. Για πρώτη φορά συντάχθηκε συμμετοχικός προϋπολογισμός στο δημόσιο τομέα στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας το 1992.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Ypoloipo