Thursday, January 28, 2010

Δήμος Καλαμαριάς: «Κουμπαράδες αγάπης» για το λαό της Αϊτής





Στον απόηχο της χειρότερης καταστροφής που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του ο ΟΗΕ, ο Δήμος Καλαμαριάς μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, ζητώντας από τον κάθε Καλαμαριώτη 1 Ευρώ, καθώς όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από το φονικό σεισμό, ζουν σκηνές αποκάλυψης στην Αϊτή και χρειάζονται άμεση οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καλαμαριάς, στήνει δυο κουμπαράδες (έξω από το Δημαρχείο της οδού Μεταμορφώσεως 9 και έξω από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στον πεζόδρομο Κομνηνών) με τη βεβαιότητα ότι για μια ακόμη φορά οι Καλαμαριώτες θα αποδείξουν την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους.

«Το 1 ευρώ που ζητάμε από κάθε δημότη μπορεί να φαίνεται μικρό ως ποσό, θα πρέπει να ξέρει όμως, ότι πραγματικά θα πιάσει τόπο σ' αυτούς τους ανθρώπους που ούτως ή άλλως και πριν το σεισμό ζούσαν επί δεκαετίες στην ανέχεια, στερούμενοι βασικών ειδών ανάγκης», δηλώνει ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, προτρέποντας τους δημότες του να «ρίξουν» στον κουμπαρά την αγάπη τους για το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. «Όταν ο δείκτης της ανεργίας στη χώρα - διαβάζουμε - αγγίζει το 65% του πληθυσμού, το 78% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 54% διαβιώνει με λιγότερο από ένα δολάριο της ημέρα, το ευρώ του Καλαμαριώτη που θα φροντίσουμε εμείς να φθάσει εκεί που πρέπει, είναι εξαιρετικά σημαντικό», συμπληρώνει.

Χρήματα όμως για το βασανιζόμενο λαό της Αϊτής συγκεντρώνει και το Γραφείο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Καλαμαριάς. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα σταλεί άμεσα στην Αϊτή. Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες Καλαμαριάς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Κοινωνικής Φροντίδας, Εθνικής Αντιστάσεως και Θησέως 8, τηλ. 2310 472476 & 2310 472122

Ypoloipo

1 comment:

Anonymous said...

Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Πολύ αξιόλογη προσπάθεια