Monday, January 18, 2010

Ανθεί το παραεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο του παραεμπορίου τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας και την κινητοποίηση της αστυνομίας αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πάταξη του φαινομένου.

Σε επιστολή του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτριο Παπαγεωργίου, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Αθανάσαρο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Κωνσταντίνο Κασαπάκη, ο πρόεδρος του ΕΕΘ καθιστά σαφές ότι το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτοι με μικροπωλητές που απρόκλητα διαλαλούν την πραμάτεια τους. Υπάρχουν σημεία, όπως η οδός και η πλατεία Αριστοτέλους, η οδός Αγίας Σοφίας, η οδός Τσιμισκή, η οδός Βενιζέλου, η οδός Εγνατίας, που είναι αδιάβατα λόγω της πληθώρας των παράνομων μικροπωλητών», τονίζει ο κ. Ζορπίδης.

Στην επιστολή του εφιστά την προσοχή και της Πολιτείας, επισημαίνοντας ότι τα αρμόδια όργανα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα, καθώς «η ζημία δεν περιορίζεται μόνο στους επαγγελματίες αλλά και στα εκατομμύρια των ευρώ που χάνονται για το Ελληνικό Δημόσιο από τη φοροδιαφυγή των παράνομα διακινούμενων προϊόντων».

Ypoloipo