Friday, January 8, 2010

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ, ΕΔΩ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ!!!


Σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου να «πριμοδοτηθεί» η εταιρεία FENA STOCK , με την «παραχώρηση»(!!!) σ’ αυτήν 280 τμ δημόσιας γης στην εξευτελιστική τιμή των 650 ευρώ το μέτρο!!!
Σύσσωμη η συμπολίτευση, όμως (δε βρέθηκε ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που διοικεί, να σχολιάσει έστω την πρόταση του δημάρχου) υπερψήφισε την απαράδεκτη από κάθε πλευρά εισήγηση του δημάρχου με την αστεία δικαιολογία ότι «η εταιρεία FENA STOCK» λειτουργεί εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς και απασχολεί Καλαμαριώτες εργαζόμενους»

Στην Καλαμαριά κ. δήμαρχε λειτουργούν δεκάδες για να μην πούμε εκατοντάδες εταιρείες κάθε μεγέθους και απασχολούνται σ’ αυτές Καλαμαριώτες και Καλαμαριώτισσες… Ας δώσουμε, λοιπόν και σ’ αυτούς «δώρο» από ένα ένα δημοτικό οικοπεδάκι από τα πολλά που διαθέτει ο Δήμος μας…

Όταν χάνεται και το τελευταίο ίχνος ντροπής… τι μπορεί άραγε να πει κανείς…
ΣΙΓΟΥΡΑ, ΟΜΩΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!

ΑΠΟ ΤΗΝ AΡΧΗ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ…

ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ Ο «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ»
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ…

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η «ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗΣ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΝΥΣΣΑΣ»…
___________________________________

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα (blog) “ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ” (protovouliakalamarias.blogspot.com) την ανάρτηση (http://protovouliakalamarias.blogspot.com/2009/12/stock-fenastock.html) με τις καταγγελίες της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» για το παραπάνω θέμα που εκτυπώθηκε σε ενημερωτικά φυλλάδια και μοιράστηκε στους δημότες της Καλαμαριάς.

Ο Δήμοstock ξεπουλά στη Fenastock

Ποιος ξεπουλά δημόσια γη;
Ποιός χαρίζει δημόσιο χρήμα σε επιχειρηματίες;

Εξοργίζει η απόφαση της Δημοτικής παράταξης που διοικεί το Δήμο μας, να ξεπουλήσει δημόσια γη σε εξευτελιστική τιμή, στην εταιρεία FENA.
Τις τελευταίες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε (με την αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης) την πώληση 280τ.μ. δημόσιας γης στην FENA, τα οποία προήλθαν από την ένταξη της ιδιοκτησίας που χρησιμοποιεί η FENA ως parking, στο σχέδιο πόλης.
Η πολεοδομία του Δήμου εκτίμησε αρχικά την τίμη στα 1.000€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αναφέρουμε ενδεικτικά και για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ξεπουλήματος ότι για χώρο που καλείται να αγοράσει ο Δήμος για την ανέγερση σχολείου, ορίστηκε από αρμόδιο δικαστήριο τιμή μονάδας 4.800€.
Πολύ απλά ο Δήμος αγοράζει γη με 4.800€ το τετραγωνικό μέτρο και την ίδια στιγμή ξεπουλά τη δική του με 1.000€.
Και δυστυχώς η εξοργιστική αυτή υπόθεση δεν σταματά εδώ. Ο ίδιος ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο και προκειμένου «να στηρίξει μία επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στα όρια του Δήμου, στην κρίσιμη αυτή οικονομική περίοδο» μειώνει την τιμή στα 650€ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Με μια απλή μαθηματική πράξη διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο Δήμος μας χαρίζει 1.162.000€- το τονίζουμε δημόσιο χρήμα- σε μία επιχείρηση.
Τα ερωτήματα πολλά.
Γιατί η Πολεοδομία εκτιμά σε τόσο χαμηλή τιμή, δημόσια γη την ίδια στιγμή που δικαστήρια αναγνωρίζουν σε ιδιοκτήτες πολλαπλάσιες τιμές;
Γιατί επιλέγει ο Δήμαρχος να “στηρίξει” μία επιχείρηση “σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”;
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, η ανάγκη στήριξης των συνταξιούχων και των εργαζόμενων δεν ήταν αναγκαία, κύριε Δήμαρχε όταν εσείς ο ίδιος πριν ένα χρόνο καταργήσατε τη δωρεάν δημοτική συγκοινωνία; Αλήθεια με το δημόσιο χρήμα που τόσο γενναιόδωρα αποποιηθήκατε πόσα χρόνια δημοτικής συγκοινωνίας εξασφαλίζαμε;
Και μία ιδέα που μπορεί να σας βοηθήσει, κύριοι της Διοίκησης.
Μήπως, αφού η γη είναι τόσο φτηνή στην συγκεκριμένη περιοχή, να αγοράσει ο Δήμος την υπόλοιπη έκταση; Ανάγκη από χώρους για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πάρκα έχουμε και μεγάλη. Από επιστολή αντιδημάρχου μάθαμε ότι ο Δήμος κινδυνεύει με χρεωκοπία καθώς δεν μπορεί να σώσει τους αδόμητους χώρους. Μήπως λοιπόν να σκεφτείτε την πρότασή μας;
Για μας, τους πολίτες αυτής της πόλης το ξεπούλημα αυτό, δημόσιας γης είναι σκάνδαλο.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πώληση της έκτασης.


Ypoloipo