Wednesday, January 27, 2010

Ένα μπλόκο έκλεισε, τρία διατηρούνται

Άνοιξε το μπλόκο των αγροτών στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Στρυμόνα. Οι αγρότες, στην πλειοψηφία τους ελαιοπαραγωγοί και καλλιεργητές αμυγδάλων, αποχώρησαν, χθες Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010, καθώς έκριναν ικανοποιητικό το ότι ικανοποιήθηκαν έξι από τα οκτώ αιτήματα τα οποία είχαν θέσει προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
Ο πρόεδρος του τοπικού αγροτικού συλλόγου, Κώστας Παπαμερής, τόνισε πως συνεχίζουν να στηρίζουν τους αγώνες των υπόλοιπων αγροτών. Επισήμανε, όμως, πως αναγκάζονται να επιστρέψουν στα χωράφια τους, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα καταστραφεί η σοδειά τους.
Αντίθετα, μετά από σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010, στη Χρυσούπολη Καβάλας, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να κρατήσουν κλειστή την Εγνατία οδό, στον κόμβο της Χρυσούπολης. Ωστόσο, ανοιχτή παραμένει η παλιά εθνική οδός Καβάλας - Ξάνθης.
Από την πλευρά τους, εξάλλου, οι αγρότες της Ξάνθης αποφάσισαν να διατηρήσουν τα μπλόκα στη γέφυρα του Νέστου, κλείνοντας το δρόμο, επί δυο ώρες κάθε μέρα.

Ypoloipo