Saturday, January 30, 2010

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ Ζαμπέτογλου, ο πέμπτος της Καλαμαριάς

Την ώρα που οι ζυμώσεις μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για το δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς εντείνονται, δεδομένου ότι σύντομα ο Χριστόδουλος Οικονομίδης αποχωρεί από το δήμο, στην κούρσα της διαδοχής δηλώνει παρών και πέμπτος υποψήφιος. Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαμπέτογλου αποφάσισε να διεκδικήσει το δήμο, τουλάχιστον μέχρι το πέρας της τρέχουσας θητείας.

Της Φανής Σοβιτσλή
fsovitsli@makthes.gr

Η πέμπτη υποψηφιότητα, ωστόσο, η οποία έγινε γνωστή χθες, στη διάρκεια άτυπης συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ζαμπέτογλου σε γνωστό στέκι της Καλαμαριάς, ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι στο δήμο, ενώ η πίτα αναγκαστικά θα μοιραστεί σε περισσότερα κομμάτια. Η υποψηφιότητα του κ. Ζαμπέτογλου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, καθώς η χθεσινή συνάντηση έγινε περισσότερο για να γνωστοποιηθεί στα μέλη τη παράταξης ότι η κούρσα της διαδοχής θα έχει ακόμη έναν συνεπιβάτη.
Παράγοντες του δήμου ανέφεραν ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τους τέσσερις άλλους υποψηφίους δημάρχους, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, Θεοδόση Μπακογλίδη, Μαρία Παυλίδου και Γιάννη Ιωσηφίδη, καθώς η πέμπτη υποψηφιότητα μοιράζει και άλλο την τράπουλα.
Η εκλογή του νέου δημάρχου θα γίνει από τη βάση, μέσω διαδικασίας που θα δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ τους επόμενους μήνες και όχι μεταξύ των 20 μελών της δημοτικής ομάδας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Δεν κάνει πίσω ο Ιωσηφίδης
Ο Γιάννης Ιωσηφίδης, ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του δημάρχου Χρ. Οικονομίδη, βάζει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να κάνει πίσω, δηλώνοντας ότι θα δώσει τη μάχη για τον δήμο με την προϋπόθεση ότι η παράταξη θα μείνει ενωμένη. “Δεν αποχωρώ, αντίθετα θα μείνω για να δώσω τη μάχη μου. Εξάλλου είχα ανακοινώσει την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πριν από δυόμισι χρόνια”, τονίζει. Χαρακτηρίζει μάλιστα τα σενάρια που τον θέλουν να κάνει πίσω αναληθή και κακόβουλα.
Ο κ. Ιωσηφίδης θεωρεί λογικό και ορθό οι διαδικασίες να ανοίξουν από το ΠΑΣΟΚ και η εκλογή του μεταβατικού δημάρχου, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, να μη γίνει από τη δημοτική ομάδα.

Ιαν 27, 2010

Πηγή: Μακεδονία

Ypoloipo