Wednesday, December 1, 2010

Ο YΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ!

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Από το newpost.gr
Δύο σημαντικά παραδείγματα για τη δημόσια διοίκηση ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών Γ. Ραγκούσης προκαλώντας εντύπωση σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του London Business School με κεντρικό θέμα «Η από καιρό καθυστερημένη αναμόρφωση του Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα».

Ο κ. Ραγκούσης, στην ομιλία του αναγνώρισε τις παθογένειες του δημοσίου τομέα που έχουν συσσωρευτεί διαχρονικά και οι οποίες καθιστούν πραγματικά δυσλειτουργικό το κράτος. Αναφέρθηκε στις ανεξέλεγκτες προσλήψεις, τις χιλιάδες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, τις αναξιοκρατικές προαγωγές (25.000 διευθυντικές θέσεις με περιπτώσεις προϊσταμένων και διευθυντών χωρίς υφισταμένους) και η αδιαφάνεια, που οδήγησαν τελικά στη σημερινή κατάσταση.
Παράλληλα τόνισε ότι, το πρόβλημα μεγεθύνθηκε με την ακαταλληλότητα του πειθαρχικού δικαίου που υπέθαλπτε την ατιμωρησία δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «ακόμα και να υπάρξει επ' αυτοφώρω σύλληψη για χρηματισμό, οι ποινές δύναται να εκτελεστούν μετά τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου, ενώ καταδικασμένος υπάλληλος μπορούσε να γίνει μετά από μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και γενικός διευθυντής υπουργείου!»

No comments: