Thursday, December 30, 2010

Ένα... site για τον Καλλικράτη

Με την Πρωτοχρονιά έρχεται η... πρώτη πρωτιά του Καλλικράτη: Ταυτόχρονα με την επιβολή του νόμου, για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος (όπως λέει το υπουργείο) -εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών σε Δήμους και Περιφέρειες- το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) θα λειτουργεί ένα site για ... τον «Καλλικράτη» (www.kallikratis.ypes.gr)! Σε αυτό θα έχουν πρόσβαση αιρετοί και πολίτες προκειμένου να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους κ.λπ. 
Για τον ίδιο λόγο από την Πρωτοχρονιά θα τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1500, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι, π.χ. sms, για να ενημερώνονται οι αιρετοί άμεσα. Μάλιστα, έχει εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για τους αιρετούς ώστε να γνωρίζουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. 
Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, ο υπουργός επεσήμανε πως θα γίνουν οι συνενώσεις και συγχωνεύσεις βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την 1η του χρόνου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2011. Οι μετατάξεις σε αυτόν τον τομέα υπολογίζονται σε περίπου 25.000.

No comments: