Thursday, December 23, 2010

ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ!~ΤΩΡΑ.....

Που καταντήσαμε – Χωρίς ρεύμα παραμένουν 80χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν λεφτά για επανασύνδεση


Διαδώστε αυτό το άρθρο

- Εντολή διακοπής ρεύματος σε 940 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Η ΔΕΗ ήδη έκοψε το ρεύμα σε 213 χιλιάδες καταναλωτές

Επιστροφή στον μεσαίωνα βιώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες που βλέπουν να χάνονται η μία μετά την άλλη κατακτήσεις των 2 τελευταίων αιώνων σύγχρονου πολιτισμού.

Δεν προλάβαμε να χωνέψουμε τις επαχθέστατες μεταβολές στις συνθήκες εργασίας και τώρα μας χτυπάει ηλεκτροσόκ από την είδηση πως χιλιάδες συμπολίτες μας στερούνται ίσως του βασικότερου αγαθού μετά το νερό δηλαδή το ρεύμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, από τις κομμένες παροχές, οι 80.000 δεν επανασυνδέθηκαν και παραμένουν χωρίς ρεύμα για λόγους οικονομίας.

Τραγικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είχαν δοθεί συνολικά 940.000 εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ από αυτές εκτελέστηκαν οι 213.000 καθώς κάποιοι καταναλωτές είτε κατάφεραν να πληρώσουν την τελευταία στιγμή, είτε προχώρησαν σε συμβιβασμό.

Τη ρύθμιση οφειλών για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποφάσισε η ΔΕΗ μετά από έκκληση των εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας για τις επιχειρήσεις που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Η απόφαση της ΔΕΗ αφορά περίπου 7.000 επιχειρήσεις που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν διακανονισμό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2011 και ανάλογα με το ύψος της οφειλής θα μπορούν να δώσουν προκαταβολή που θα κυμαίνεται μεταξύ του 30% και του 50% του συνολικού ποσού, ενώ το υπόλοιπο θα πρέπει να το καταβάλλουν, έντοκα, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.

newsit

No comments: