Tuesday, December 21, 2010

“Ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία” λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό


Η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα. Ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση και ας ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό» είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος επιβεβαιώνοντας το εκρηκτικό κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ότι ψηφίζουν τον προϋπολογισμό υπό την απειλή της διαγραφής τους. «Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο εδώ και μια εβδομάδα και δεν τα έχω καταφέρει. Μπορώ να δεχθώ το πάγωμα, όχι όμως τη μείωση μισθών και συντάξεων» πρόσθεσε…
Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν απο την Βάσω Παπανδρέου:
«Όμως, σημαίνει ότι μιλάμε για αξιόπιστο προϋπολογισμό; «ΟΧΙ» γιατί έχει σημαντικά προβλήματα στη στόχευση και στις δυνατότητες εκτέλεσης του…» (πρώτος… πυροβολισμός)
«Γιατί δεν προχωρά έλεγχος πόθεν έσχες όλων όσοι διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί τελευταία 10-15 χρόνια. Νομίζει κανείς ότι είμαστε Βουλή Αγγέλων;» (δεύτερος πυροβολισμός, και να είστε βέβαιοι πως δεν αναφέρεται στη ΝΔ αλλά σε κάποιους από τους συντρόφους της…)
«Για δήθεν εσωκομματικές αναταραχές στο ΠΑΣΟΚ… στηρίζω την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Θα ήταν ασυγχώρητη η στάση, αν στην κατάσταση που ζούμε προτάσσονται προσωπικές πολιτικές…» (ο τρίτος πυροβολισμος, αλλά κατά τα άλλα … διευκρίνισε πως δεν «επιτίθεται» λόγω της ημέρας…που λένε)
«Βεβαίως στήριξη δε σημαίνει σιωπή, στοίχιση πίσω από μια και μοναδική άποψη, Μερικά «όχι» είναι πιο σημαντικά από τα στρατευμένα «ναι»…! (Γιώργηδες…Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου…φυλαχτείτε)
Κώστας Καρτάλης: «αν (;) χάσουμε (το χαμένο;) το κοινωνικό κράτος, παραδίδουμε την ψυχή μας στον διάβολο»…! Μέχρι τώρα λέγαμε ότι θα πληρώσουν οι έχοντες, αλλά μέχρι τώρα τα περισσότερα βάρη τα σηκώνουν οι μη έχοντες…!!!
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρας Νασιώκας τόνισε ότι «ο λογαριασμός δύσκολα βγαίνει με τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται η χώρα γιατί δεν υπάρχουν πολιτικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος αφού σημείωσε ότι «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», εξέφρασε το παράπονο ότι έχει ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό «και ακόμη δεν μου έχει απαντήσει». 

    Ακόμα, σημείωσε ότι «συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχτώ μειώσεις μισθών και συντάξεων», αναγνώρισε πάντως ότι «είναι αναγκαίο κακό» προσθέτοντας ωστόσο: «Ξέρετε τι θα πει να πέφτει έξω κάποιος που έχει προγραμματίσει τη ζωή του και τις υποχρεώσεις του και όχι γιατί τα έπαιξε στο τζόγο;»

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του και αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό, ο κ. Ρομπόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα, ας της δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία».

No comments: