Monday, December 20, 2010

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Αγαπητές φίλοι και φίλες της Παράταξής μας

Εκατοντάδες είναι τα ηλεκτρονικά μυνήματα που μας στείλατε. Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να υπάρξει απάντηση για τον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Το κείμενο που ακολουθεί νομίζουμε ότι καλύπτει τα περισσότερα από τα ερωτήματά σας…
Εξάλλου σύντομα θα τα λέμε και από κοντά… Σε 2-3 ημέρες ανοίγει τις πόρτες του για να σας καλοδεχτεί το ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ της παράταξής μας στην καρδιά της Καλαμαριάς στον πεζόδρομο, Ξενοφώντος 8-10 (ισόγειο)
Τα ίδια τηλέφωνα, e-mail και fax


To κατεστημένο ξέρει να φυλάει άριστα τα συμφέροντά του και χτυπάει και και από αριστερά και από δεξιά... Στην Καλαμαριά η ιδιότυπη συνύπαρξη    Πασόκων και δεξιών,  συνοδευόμενη από την εξίσου ιδιότυπη «συνηγορία» της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης, δημιούργησαν ένα  αρραγές τοίχος «διοικητικής άμυνας» που δύσκολα μπορεί να διεμβολιστεί.
Παρ’ όλα αυτά η παράταξή μας κατόρθωσε να συγκινήσει το 37% των Καλαμαριωτών  και να αναδειχτεί η μείζων αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το γεγονός της πρωτοφανούς ΑΠΟΧΗΣ σε συνδυασμό με τη διλημματική  θέση του  κατοχικού πρωθυπουργού «ή μας ψηφίζετε ή πάμε για εκλογές»  απομάκρυνε την πιθανότητα νίκης της παράταξής μας, χωρίς ωστόσο να μειώσει κατ’ ελάχιστο τη γοητεία που αυτή εξασκεί στα νεώτερα κυρίως στρώματα του πληθυσμού της πόλης μας.
Οι Καλαμαριώτες φοβούμενοι το νέο και ανατρεπτικό έπεσαν στην καλοστημένη παγίδα της «συντήρησης» του «κατεστημένου» και ανέδειξαν διοίκηση εικονικής πραγματικότητας με το ¼ μόλις των ψήφων των εγγραμμένων.
Το ξεκίνημα, όμως έγινε, μια νέα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δημοτική παράταξη, πλήρως απαλλαγμένη από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των κομμάτων, αποτελούμενη κυρίως από νέους και άφθαρτους, ανέτειλε…
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ έχει τρία χρόνια μπροστά της να αποδείξει στους Καλαμαριώτες ότι πέρα από το ατομικό συμφέρον και τις πελατειακές σχέσεις, υπάρχει και ο συλλογικός τρόπος αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας.
Πέρα από τα κόμματα που τόσο πολύ έβλαψαν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάρχει η θέληση των νέων ανθρώπων να αγωνιστούν και να δημιουργήσουν αποκλειστικά για την πόλη και τους κατοίκους της. Μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα μας τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν δε θα μπορούσαν να κάνουν. Οδήγησαν μια περήφανη χώρα στην απαξίωση και στην οικονομική εξαθλίωση… Καιρός να πάρουμε τις τύχες του σπιτιού μας στα χέρια μας για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί…
Ως αντιπολίτευση θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα στηρίξουμε κάθε ωφέλιμο και εποικοδομητικό μέτρο που θα προτείνει η διοίκηση, αλλά θα είμαστε σκληροί και αμείλικτοι σε κάθε τι που παραβαίνει την χρηστή λειτουργία και τον ηθικό νόμο.

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης

No comments: