Wednesday, December 15, 2010

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.Το "πείραμα Ελλάδα" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη..



(To παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο Greece Salonika στις 14/12 και έκτοτε αναδημοσιεύθηκε από δεκάδες φίλους συνbloggers.Εν όψει των αυριανών κινητοποιήσεων μας ζητήθηκε από αρκετούς αναγνώστες να "ανέβει" και πάλι σήμερα..)
Aν δεν ξυπνήσουμε τώρα,
θα ξυπνήσουμε μια κάποια μέρα, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια και υγεία, με 6ήμερη και 7ήμερη εργασία χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα με μισθό 350 ευρώ το μήνα και με πολλά χρέη στις επιδοτούμενες από το κράτος “ιδιωτικές” τράπεζες...

Αν υπήρχαν μερικοί που ακόμη πίστευαν πως τα απάνθρωπα μέτρα που λαμβάνονται τους τελευταίους μήνες αφορούν μόνο τη "δημοσιονομική εξυγίανση" ,μετά και την τελευταία παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα -ένας τομέας άσχετος με το μπάχαλο των δημόσιων οικονομικών- είναι καιρός να ξυπνήσουν.
Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τα οικονομικά.
Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο πάνω στο οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απ΄τα μεγαλύτερα πειράματα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Το αν επιτύχει εξαρτάται κυρίως απ΄την δική μας αντίδραση..
Ως τώρα το μόνο που κάνουμε είναι να ενθαρύνουμε όσους πειραματίζονται επάνω μας..
Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.
Τι είναι λοιπόν το "πείραμα Ελλάδα";
Κατ'...αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως τα σενάρια συνομωσίας δεν είναι το αντικείμενό μας και αυτό το γνωρίζουν καλά οι παλιότεροι φίλοι.Κοντά μας πάντως βρίσκονται άνθρωποι που έχουν γνώση του τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και η βοήθειά τους είναι υπερπολύτιμη..
Στο δια ταύτα τώρα με απλά λόγια..

Όπως όλοι έχουμε πλέον αντιληφθεί η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε Ευαγγέλιο το Μνημόνιο που έχει υπογράψει με τους πολυεθνικούς τοκογλύφους της χώρας ( Τρόικα), ο επικεφαλής των οποίων ο κ. Ντομινίκ Στρος - Καν αλλά και ο ομόσταυλός τους της ΕΕ κ.Όλι Ρεν ήρθαν στην χώρα μας και θα μίλησαν στη Βουλή, για τα καλά της ...οικονομικής υποδούλωσης μας.

Το Μνημόνιο λοιπόν είναι το συμφωνητικό της κυβέρνησης με την Τρόικα, η οποία μέσω αυτού απαιτεί από τους κυβερνώντες να κάνουν τα πάντα και να βρουν τα δανεικά ...έστω κι αν το 20% και πλέον των Ελλήνων μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να απασχολούνται για ψίχουλα, δημιουργώντας μια κουλτούρα Κινεζοποίησης της εργασίας.

Εκείνο όμως που προκαλεί απορία και ανησυχία στους σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες αλλά και όσους στο εξωτερικό έχουν στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας, είναι γιατί η κυβέρνηση και η Τρόικα, δεν δείχνουν να κατανοούν ότι χωρίς ανάπτυξη αλλά μόνο με φόρους και μείωση μισθών, θα πάρουν πίσω τα δανεικά τους οι τοκογλύφοι. Πως γίνεται μια χώρα χωρίς να σπέρνει και να παράγει, να βγάλει καρπούς για να δώσει στα δανεικά και παράλληλα να συντηρηθεί.

Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες από την πρεμούρα τους να βρουν τα δανεικά υπό το βάρος της υπογραφής του εκβιαστικού μνημονίου που παραδέχτηκαν επισήμως, δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι ο Ελληνικός λαός άρχισε να τρώει ότι είχε αποταμιεύσει και ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν θα αντέξει 3 έως 6 μήνες ακόμη. Αυτό προκαλεί σκέψεις ότι η πτώχευση είναι σχεδόν προσχεδιασμένη...

Τα ποσά των 50 δισ. ευρώ το χρόνο, που θα πρέπει να δίνει η Ελλάδα στους τοκογλύφους τα επόμενα χρόνια, αποκαλύπτουν ότι εάν δεν γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με κανονικούς όρους, ή εάν δεν βγει κάποιο ευρωομόλογο ( το καλύτερο), που όμως δεν δέχεται η Γερμανία, η χρεοκοπία το 2013 είναι ήδη γεγονός.

Στο μεταξύ όμως εάν ο περιορισμός της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, δεν ξεκινήσει από την ίδια την κυβέρνηση και τους βουλευτές ( όχι 50 μέλη κυβέρνησης) και όχι 300 βουλευτές (γιατί όχι 100), τέρμα τα κρατικά αυτοκίνητα, τέρμα τα δάνεια σε συνδικαλιστές, τέρμα οι προσλήψεις στο δημόσιο, αποκαλύψεις και δημοσιοποίηση των θαλασσοδανείων των κρατικών τραπεζών, τιμωρία των ενόχων κ.λ.π, τότε μην περιμένετε να πετύχει το πείραμα:
Το μόνο που θέλουν να πετύχει είναι να φέρουν εργασιακό μεσαίωνα και ο μισθός στην Ελλάδα να πλησιάσει τον Κινέζικο, όπου θεωρείτε μεγάλη επιτυχία να παίρνεις 350 δολάρια το μήνα.
Αυτό είναι και σχέδιο των κυβερνώντων(δηλαδή της Τρόικας).Η "κινεζοποίηση" των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.Η κυβέρνηση είτε δεν το έχει αντιληφθεί(πράγμα δύσκολο..) μετά τα τόσα διεθνή "μπράβο" που ακούει,είτε απλώς υποβοηθά την εξέλιξη των πραγμάτων με την παθητική της στάση.
Οι απολύσεις τους επόμενους μήνες θα είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ,οι τιμές όλων των αγαθών θα ανεβαίνουν ενώ οι μισθοί με διάφορα προσχήματα δε θα σταματήσουν να πέφτουν.Το ίδιο και τα επιδόματα ανεργίας.Ήδη στο "μνημόνιο 3" προβλέπεται εξοικονόμηση 500εκ ευρώ από τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και κανείς στα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν μιλάει γι'αυτό!Οι πολίτες θα οδηγηθούν στην ανέχεια,τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Το κοινωνικό πείραμα που εφαρμόζουν στην αδιάφορη κατά τα άλλα για αυτούς Ελλάδα είναι να δουν εάν μπορούν να καθιερώσουν στην ΕΕ μισθούς Κίνας , με σκοπό να επιστρέψουν στην Ευρώπη κάποιες βιομηχανικές μονάδες που πήγαν εκεί και άλλαξαν την οικονομική ισορροπία του πλανήτη.
Και αυτό φυσικά, χωρίς να χάσουν τίποτα από τα οφίτσια και τους μισθούς τους, οι εγχώριοι πολιτικοί και οι κολαούζοι τους, γύρω στο 1 εκ. άνθρωποι στην Ελλάδα μαζί με τους έχοντες ( επιχειρηματίες, εργολάβους έργων και οικοδομών, προμηθευτές τους δημοσίου, φοροφυγάδες, ΜΜΕ, συνδικαλιστές και λοιποί ).

Επειδή μέχρι σήμερα ο Ελληνικός λαός δείχνει να έχει πεισθεί ότι “μαζί τα φάγαμε” και δεν διαμαρτύρεται όταν τον καταδικάζει σε οικογενειακή πτώχευση, υπερφορολόγηση και υπερχρέωση, ο ίδιος ο ένοχος για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας κυβερνητικός παράγοντας της τελευταίας 30ετίας,
θα ξυπνήσει μια μέρα, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια και υγεία, με 6ήμερη και 7ήμερη εργασία χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα με μισθό 350 ευρώ το μήνα και με πολλά χρέη στις επιδοτούμενες από το κράτος “ιδιωτικές” τράπεζες...

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα.
Σ.Α.

greece-salonika

No comments: