Friday, December 17, 2010

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΙΛΗΣΕ... ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ....

Ιερά Σύνοδος: «Χώρα υπό κατοχή η Ελλάδα» !!!

Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου με τίτλο “Προς το Λαό” (!!!) η οποία χαρακτηρίζει τη χώρα “υπό κατοχή” θα διαβαστεί και θα μοιραστεί στις εκκλησίες την Κυριακή.
Η εγκύκλιος εξαπολύει πυρά κατά των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στους «δανειστές της που φαίνεται να διοικούν την Ελλάδα που βρίσκεται υπό κατοχή και εκτελεί τις εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας».
«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τακτική της Συνεδρία από 5ης – 8ης Οκτωβρίου τ.ε. αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στον λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης» αναφέρεται στην αρχή της εγκυκλίου η οποία συνεχίζει:
«Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια. Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις.»
Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, με το κείμενο αυτό δηλώνουν επίσης την υποστήριξή τους στο λαό λέγοντας ότι η Εκκλησία «είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει
Καταλήγοντας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν ότι η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία, επιχειρούν να στερήσουν την ελπίδα του λαού.
Το κείμενο που θα διανεμηθεί την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της χώρας προέκυψε από τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης (Ευβοιώτης, Παύλος Ιωάννου) και Δημητριάδος στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που είχε θέμα την οικονομική κρίση. Η Σύνοδος ενέκρινε τις εισηγήσεις και εξουσιοδότησε τους δύο Μητροπολίτες να συντάξουν το κείμενο.

No comments: