Monday, December 20, 2010

Η Βουλή έχει γίνει ένα "τυφλό πλυντήριο" εντολών της τρόικας...

thumb

Κοινοβουλευτικός κατήφορος

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στη Νέα Δημο­κρατία για τη συνέπειά της, την ειλικρίνεια των προθέσεών της, ακόμα και την αυτοκριτική που δεν έκανε για την καταστροφική κυβερνητική θητεία της αλλά για το κοινο­βουλευτικό πραξικόπημα του υπουργείου Οικονομικών έχει κάθε δίκιο.
Πρόκειται για το 7ο κατά σειρά νομοσχέ­διο που το υπουργείο Οικονομικών φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καταστρατηγώντας κά­θε κοινοβουλευτική και δημοκρατική τάξη.
Πάει περίπα­τος η διαβούλευση, η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδί­ων προκειμένου να υπάρχει δημοκρατικός διάλογος και η κατά το δυνατόν αρτιότερη δομή του νομοθετήματος.
Η Βουλή έχει γίνει ένα «τυφλό πλυντήριο» εντολών της τρόικας και γι’ αυτό έχει βασική ευθύνη τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που...
 αποφασίζει να παρακάμψει κάθε διαδικασία και μέσα σε δυο μέρες να ξεθεμελιώσει τα πάντα. Έτσι δίνει θεσμικό επιχείρη­μα στην αξιωματική αντιπολίτευση να καταψηφίσει επί της αρχής ένα νομοσχέδιο που και εντός φιλοσοφίας της είναι και επί χρόνια επιχειρούσε χωρίς αποτέλεσμα να εφαρμόσει…

No comments: