Wednesday, November 10, 2010

Υπουργοί κατά πρωθυπουργού!

Κυβέρνηση σε κατάσταση αποσύνθεσης, παρά την αναδίπλωση Παπανδρέου για τις πρόωρες εκλογές (ίσως και λόγω της ασταθούς στάσης του). Κορυφαία στελέχη της διαφοροποιούνται δημόσια από κεντρικές επιλογές και η εικόνα που εκπέμπεται στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό της χώρας, είναι -τουλάχιστον- δραματική...

Κορυφαίο παράδειγμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης ο οποίος μιλώντας στον Real FM ζήτησε αυτό που ζητά και η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου! Τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης συγκεκριμένων όρων του μνημονίου εκτιμώντας ότι η μείωση του ελλείμματος πρέπει ενδεχομένως να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο.
Όσο για το μήνυμα της κάλπης, είπε πως «ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως αναλαμβάνει υπέρμετρα βάρη στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση, άρα ... οι πολίτες δικαίως ή αδίκως λένε ότι επιβαρυνόμαστε και δεν θέλουμε άλλη τέτοια επιβάρυνση».
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, μάλιστα, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη το απόγευμα, για εκδήλωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο, είπε δημόσια κάτι που όλο και περισσότεροι συζητούν. Οτι ίσως το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργος να προκάλεσε ζημία και όχι όφελος στο ΠΑΣΟΚ... Παραδέχτηκε ότι διαφώνησε με το δίλημμα, αλλά επειδή δε μετέχει στα όργανα που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις δεν είχε τρόπο να εκφράσει αυτή τη διαφωνία του.
Μόλις χθες, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε ότι διαφωνεί με το μέτρο της περαίωσης, παρ' ότι την ψήφισε στη Βουλή! Να σημειωθεί ότι, μόλις την Κυριακή, σε δημοσκοπήσεις, προέκυπτε ότι η περαίωση είχε πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα της κυβέρνησης.
Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ χρεώνουν στον κ. Ραγκούση και την περαίωση και το περιβόητο δίλημμα για πρόωρες εκλογές, αλλά και για απειρία στους πολιτικούς χειρισμούς και δημιουργία σύγχυσης φέρνωντας ως παράδειγμα τη χθεσινή του δήλωση ότι τώρα οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν για τον...Καλλικράτη.

No comments: