Wednesday, November 17, 2010

Nαι, κύριε Υπουργέ! Αποτύχατε !!!


Από την σελλίδα του ΥΠΟΙΚ ότι “Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από...
διαρθρωτικές αλλαγές, στο φορολογικό, στην πάταξη της φοροδιαφυγής στο πώς γίνεται ο Προϋπολογισμός, πώς ελέγχουμε τις δαπάνες κοκ. Και προφανώς μιλάω για το δικό μου Υπουργείο. Γιατί προφανώς υπάρχουν και πολλά πράγματα τα οποία ελέγχουν άλλοι Υπουργοί. Άρα, με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι όλοι κρινόμαστε.”

Μόλις έχθες o ίδιος δήλωσε “Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο νέο μέτρο χρειαστεί”

Έτοιμος να πάρει “όποια νέα μέτρα χρειαστούν” δήλωσε αργά χθες το βράδυ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Βρίσκεται ξανά σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό του που έως προχθές δήλωνε πως δεν πρόκειται να θιχτούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις ή να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές πέραν των όσων έχουμε ήδη δεσμευτεί .

Το ίδιο στόρι το ζήσαμε και τον προηγούμενο χειμώνα με τον ΓΑΠ να μην αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση και τον Παπακωνσταντίνου να τον δουλεύει ξανά αγρίως. Χρειάστηκαν τότε 5 μήνες για να χρονιστεί σωστά ο ΓΑΠ απο τον προεκλογικό του λόγο. Να αντιληφθεί σταδικά την κατασταση.

Παρακαλώ προωθήστε του λοιπόν αυτό το μήνυμα μήπως τον γλυτώσουμε από το ρεζίλεμα.

http://papaioannou.wordpress.com/

No comments: