Saturday, November 27, 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ E-MAIL ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Απαντώ στις εκατοντάδες e-mail που έλαβα και εξακολουθώ να λαμβάνω,
Οι εκλογές  τελείωσαν και τα αποτελέσματα είναι πλέον γνωστά σε όλους μας. Νέος Δήμαρχος για τα επόμενα 3,5  χρόνια θα είναι ο Θεοδόσης Μπακογλίδης. Αυτό αποφάσισε ο λαός της Καλαμαριάς.
Του ευχόμαστε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Η συμπαράστασή μας σε οτιδήποτε ευεργετικό για την Καλαμαριά και τους Καλαμαριώτες ας θεωρηθεί δεδομένη.

Η θητεία της εκλεγμένης το Νοέμβριο του 2010 διοίκησης  θα αρχίσει από τη 1η Ιανουαρίου 201 και θα διαρκέσει  για 3,5 χρόνια, ώστε να συμπέσει με τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν (αν υπάρχει Ε.Ο.Κ) τον Ιούνη του 2014, οπότε και θα λήξει η θητεία της στις 31 Αυγούστου του 2014.

Μια σημαντική μεταβολή σε σχέση με την εκλογή των αρχών των νέων Δήμων είναι η επιμήκυνση της θητείας τους κατά ένα (1) έτος. Αυτό θα ισχύσει για τη διοίκηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Η διάρκεια της δημοτικής περιόδου ορίζεται λοιπόν εφεξής σε πέντε (5) έτη. Η εκλογή των αρχών των Δήμων γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα ίδια εκλογικά τμήματα, με εξαίρεση τις εκλογές του 2010.

Η εγκατάσταση των αρχών που έχουν εκλεγεί γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους. Η επιμήκυνση της δημοτικής περιόδου κατά ένα έτος είναι σύμφωνη με το άρθρο 102 παρ. 2 του Συντάγματος και διασφαλίζει, με τη διεύρυνση του ωφέλιμου χρόνου των αρχών των της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον καλύτερο προγραμματισμό της δράσης τους και την απρόσκοπτη εκπλήρωση του νέου θεσμικού τους ρόλου και των αυξημένων καθηκόντων τους.

Η Παράταξή μας ουσιαστικά και τυπικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ συγκέντρωσε το 37.45 % εκλέγοντας  10 Δημοτικούς Συμβούλους:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ)
ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) 909
ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) 853
ΤΣΑΠΙΚΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 666
ΤΖΟΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 629
ΜΟΥΡΑΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 578
ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 507
ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 441
ΑΓΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 316
ΚΟΓΚΑΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 313


Δυστυχώς η αποχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ορισμένοι πολίτες επηρεασμένοι  από την προπαγάνδα τωνμ ΜΜΕ υιοθέτησαν την αποχή ως μάθημα(!) «εναντίον των πολιτικών που φταίνε για όλα» σε μια επικράτεια αθώων.
Απλά πράγματα: θέλησαν  οι οπαδοί της αποχής δήμαρχο που δεν διάλεξαν, δηλαδή εκλεκτό των άλλων!!! Και τα κατάφεραν

Πολύ σωστά παρατήρησε Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «στην Καλαμαριά έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμαρχο και αντιπολίτευση εικονικής πραγματικότητας!»

Όσον αφορά τις οικονομικές απαλλαγές (ανάσες) που υποσχεθήκαμε για τα δημοτικά τέλη, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα δίδακτρα στο ωδείο και στις σχολές χορού, την υιοθέτηση από το Δήμο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, την επιμήκυνση των θερινών διακοπών των σχολείων και των ΚΑΠΗ κλπ.. κλπ… τις κάναμε γνωστές μέσα από το διαδίκτυο, τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, το πρόγραμμά μας που κυκλοφόρησε σε χιλιάδες αντίτυπα και μέσα από χιλιάδες φυλλάδια που μοιράστηκαν σε όλα τα σπίτια της Καλαμαριάς…

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΟΣΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ… ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ…

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Καλαμαριώτες και τις Καλαμαριώτισσες  που στήριξαν με την ψήφο τους τις αρχές και το πρόγραμμα της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ»

Δώσαμε έναν αγώνα καθαρό και τίμιο στα πλαίσια ενός υπαρκτού πλέον πολιτικού πολιτισμού για τον οποίο αισθανόμαστε υπερήφανοι και πετύχαμε, ως ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος συνδυασμός , δίχως οποιαδήποτε κομματική ή άλλου είδους στήριξη, να μας εμπιστευθεί και να μας αγκαλιάσει η μισή περίπου Καλαμαριά…

Ανανεώσαμε κατά 90% την παράταξή μας πλουτίζοντάς την με νέους και νέες με θέληση και όραμα που επιθυμούν να προσφέρουν

Μας ενώνει όλους το ενδιαφέρον και η αγάπη για την πόλη μας…
Θα εργαστούμε  με όλες μας τις δυνάμεις για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας από τη θέση της αντιπολίτευσης  που μας έταξε το εκλογικό σώμα συνεχίζοντας ταυτοχρόνως τον αγώνα μας κατά του μνημονίου και των ευροτοκογλύφων της Τρόϊκας που σε συνεργασία με την κατοχική κυβέρνησης πέρασαν τη θηλιά της λιτότητας και της φτώχειας στο λοιμό του Ελληνικού λαού.

Θα είμαστε στο πλευρό του λαού της Καλαμαριάς που ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει τις επώδυνες από κάθε πλευρά ημέρες που θα ακολουθήσουν…

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω και όλους τους συνυποψηφίους μου δημοτικούς συμβούλους και όλους  όσους προσέφεραν εθελοντικά τις δυνάμεις και την εργασία τους στον αγώνα που δώσαμε.

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι για όλους μας δύσκολες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία η στείρες αντιπαραθέσεις, εξάλλου άξιοι υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς. Ας δώσουμε λοιπόν χέρια και ψυχή μακριά από «κομματικές» και «παραταξιακές» σκοπιμότητες κι ας αγωνιστούμε ως ένας άνθρωπος για την Καλαμαριά μας… κάτω από τη «βαριά σκιά του μνημονίου και του Καλλικράτη»

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης

No comments: