Thursday, November 25, 2010

Εξαγριωμένος ο κόσμος


Χθες το βράδυ έγινε στην αίθουσα της παλιάς Βουλής, μια εκδήλωση στην οποία μίλησε κατ’ αρχήν ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς και άλλοι προσκεκλημένοι. Κάποια στιγμή και ενώ οι ομιλητές απαντούσαν σε γραπτές ερωτήσεις του ακροατηρίου, σηκώθηκε κάποιος ακροατής από τα έδρανα και ζητώντας το λόγο, ρώτησε πως μπορούν να δικαστούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί για Εσχάτη Προδοσία και πως μπορούν να δημευτούν οι περιουσίες τους.

Όταν η απάντηση που δόθηκε ήταν πως αυτούς τους πολιτικούς θα τους κρίνει ο λαός με την ψήφο του και η ιστορία, τότε ξαφνικά, μεγάλο μέρος του ακροατηρίου εξαγριώθηκε και φωνασκώντας απαιτούσε να βρεθεί τρόπος τιμωρίας και δήμευσης των περιουσιών των υπευθύνων πολιτικών. Καταβλήθηκε αρκετή προσπάθεια για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η εικόνα αυτή μας τρόμαξε. Φύγαμε από εκεί προβληματισμένοι.

Όταν αυτή η κατάσταση δημιουργείται σε μια πνευματική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν άτομα που ασχολούνται με πνευματικά θέματα και χωρίς καμία προσυνεννόηση ή γνωριμία μεταξύ τους, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν ξεφύγει η κατάσταση και βγει ο κόσμος στους δρόμους. Οι εικόνες θα είναι εικόνες αποκάλυψης.

Ελπίζουμε να μην δούμε ποτέ να στήνονται καταμεσής του δρόμου λαϊκά δικαστήρια και να γίνεται εκτέλεση των αποφάσεων επιτόπου. Ειλικρινά, ποτέ δεν θα θέλαμε να ζήσουμε τέτοιες σκηνές.

Όμως και οι υπεύθυνοι πολιτικοί που χειρίζονται τις ζωές του κόσμου, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα προπαγανδιστικά τεχνάσματα και ο έλεγχος θα χαθεί.

No comments: