Sunday, November 14, 2010

ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ !!




Βλέποντας και διαβάζοντας καθημερινά τα όσα γίνονται στην Ελλάδα μου έρχεται στο νου ένα ερώτημα..Τί πραγματικά θα έλεγαν οι πρόγονοί μας για αυτή την κατάσταση και τι θα έλεγαν για εμάς τους Νεοέλληνες , και μόνο στη σκέψη τρομάζω !!
Νομίζω ότι μόνο μια λέξη θα έβγαινε απο το στόμα τους ....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!
Και δε θα είχαν και άδικο γιατί οι μόνοι που ειλικρινά φταίμε ,ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας , είμαστε εμείς.
Καθημέρινα το μόνο που ακούω είναι παράπονα ,αγανάκτηση και θυμό για την "κρίση" που κάποιοι μας φόρτωσαν στην πλάτη .Δεν κάτσαμε όμως ποτέ να σκεφτούμε ότι αυτούς τους κάποιους εμείς τους βάλαμε σε αυτές τις "καρέκλες" εμείς τους δώσαμε τα ηνία της δικής μας ζωής .Και όλα αυτά στο όνομα της καλοπέρασης μας , του βολέματος μας .
Νομίζαμε ότι βγάζοντας ένα πολίτικο -φιλαράκι θα περνάγαμε εμείς καλά χωρίς να σκεφτούμε το καλό όλων ,το καλό της πατρίδας μας .
Μας έφαγε ο μοντερνισμός ,ο νεοπλούτισμος και οι αδυσώπητες φιλοδοξίες μας .Με λίγα λόγια "βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας " με τη μόνη διαφορά ότι "τυφλώσαμε" και τους άλλους αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα .
Και αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά συνεχίζουμε και τα κάνουμε ,πόσο πορωμένοι είμαστε τελικά ;;;
Θέλω να ρωτήσω κάτι αυτούς που συνεχίζουνε και υποστηρίζουνε τους "δημιούς" μας ...Δε σκεφτήκατε κύριοι και κυρίες ότι μαζί με εσάς παρασέρνετε και όλους μας στην κατάντια σας;;;;
Δε σκεφτήκατε ότι τα παιδιά σας σε λίγο καιρό δε θα θυμούνται τίποτα από την Ελλάδα μας και την Ιστορία της ;;;; και πιο πολύ τα παιδιά των παιδιών σας δε θα λέγονται πια Έλληνες αλλά πολίτες της "Παγκοσμιοποίησης ";;;
Βρέθηκα τις προάλλες μάρτυρας σε μια συζήτηση, εν όψη εκλογών ,μεταξύ μιας μάνας ενός υποψηφίου και ενός ψηφοφόρου στην οποία η πρώτη απαιτούσε ψήφο επειδή κάποια στιγμή βοήθησε την μάνα του δεύτερου και έπρεπε τώρα να της το ανταποδώσει όπως είπε αυτολεξή.
Αυτή είναι η σημασία του ψήφου για εσάς ;;;;χάρη ;;;;ρουσφέτι;;;;
Γιαυτό πολέμησαν οι προγονοί μας;;;; για να έχετε εσείς το δικαίωμα να ψηφίζετε τους "δολοφόνους "μας ;;;;;
Και αντί να τους μαζέψουμε όλους να τους κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και να τους ρίξουμε στον Καιάδα , στα Τάρταρα μαζί με το κλειδί  συνεχίζουμε να τους προσκυνάμε .Αυτούς που μας χλεβάζουν , μας μειώνουν , που τρώνε το "ψωμί "των παιδιών μας με "χίλιες μασέλες "!!!
Αν εσάς δε σας ενδιαφέρει να λέγεστε Έλληνες με όλη τη σημασία της λέξεως εμένα με πονάει και μόνο η σκέψη να χάσω την χώρα μου ,να την παραδώσω στα όρνεα να σκίσουν της σάρκες της .Αυτή την xώρα που για αιώνες έδωσε τα "φώτα "της σε όλο τον κόσμο και τώρα αντί να μας λένε και ευχαριστώ τους χρώσταμε και από πάνω .
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θέλω να κλείσω με ένα μεγάλο ΝΤΡΟΠΗ  ΣΑΣ στους σύχρονους "Εφιάλτες" της Πατρίδας μας και να ζητήσω ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ στην Ελλάδα μας που αφήσαμε και συνεχίζουμε να τους αφήνουμε  να την καταντήσουν έτσι .

"Πολεμάς να στυλώσεις, Κυβερνήτη, με τα καράβια και με τα φουσάτα
της πολιτείας το σαλεμένο σπίτι!Του κάκου ιδρώνεις, έμπα σ' άλλη στράτα:
Το νου μας πρώτα στήλωσε και χτίσε, και πρώτ' απ' όλα αλφαβητάρι κράτα...
Δάσκαλος γίνε, αλήθεια αν ήρωας είσαι. Σε μια Βαβέλ δεμένους μας κρατάνε
κακά στοιχειά· το μάγεμα τους λύσε.Και στα χείλια οι καρδιές μας πάλι ας πάνε.
Σύμμετρα υψώσου, πύργε της ζωής. Τρανοί κι αν είναι οι τάφοι, τάφοι θάναι.
Στον ήλιο τόπο θέλουμε κι εμείς. (Κωστής Παλαμάς )"
pentapostagma

No comments: