Saturday, November 20, 2010

180 ευρώ πάνω το σούπερ μάρκετ μόνο από τον ΦΠΑ!

- Στενάζει η νοικοκυρά για να γεμίσει το καλάθι κάθε μήνα - Χαριστική βολή η τρίτη μετάταξη του ΦΠΑ μέσα στο 2010
- Στα 180 ευρώ πάνω μόνο από τις μετατάξεις ΦΠΑ το κόστος για τα βασικά τρόφιμα...

Βρισκόμαστε στην τρίτη αύξηση ΦΠΑ μέσα στο 2010 και σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ μόνο από αυτή την αύξηση – χωρίς να υπολογίζουμε τον πληθωρισμό που κοντεύει να φτάσει πάνω από 5% - πληρώνουμε 180 ευρώ ετησίως ΜΟΝΟ για τα τρόφιμα.

Η νέα μετάταξη του ΦΠΑ προκαλεί πανικό τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επιχειρηματίες – ειδικά τους μικρούς – που παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους. Παράλληλα, αυξάνεται και το ρεύμα με την μετάταξη – αύξηση που υπολογίζεται στα 18 ευρώ σε ετήσια βάση.

Για 30 βασικά – γάλα, καφές, ζάχαρη κ.α.- αγαθά μία μέση οικογένεια πλήρωνε στην αρχή του 2010 331 ευρώ το μήνα περίπου. Με την τρίτη αύξηση του ΦΠΑ το κόστος έχει πάει στα 346 ευρώ, δηλαδή 180 ευρώ πάνω το χρόνο!

Χαρακτηριστικά, τα μακαρόνια- οκτώ τεμάχια- ξεκίνησαν το 2010 να πωλούνται 5,6 ευρώ και σήμερα φτάνουν τα 5,86 ευρώ. Το ελαιόλαδο ξεκίνησε με 16,14 το λίτρο και τώρα φτάνει τα 16,73 ευρώ. Το αλεύρι – ένα κιλό – ξεκίνησε στα 4,44 ευρώ και τώρα είναι στα 4,60 ευρώ. Φωτιά θα πάρουν επίσης και τα εισιτήρια των αστικων συγκοινωνιών και τα ταξί, που χρησιμοποιούν κυρίως συνταξιούχοι και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Διαβάστε επίσης : Έρχονται αυξήσεις εως 50% στα εισιτήρια αστικών συγκοινων,ΚΤΕΛ και ΟΣΕ

newsit
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΩΔΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ ΚΛΠ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!!

No comments: