Monday, November 29, 2010

Οργιάζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ!


Ήταν και επί καθεστώτος Σημίτη ελεγχόμενα τα περισσότερα ΜΜΕ.
Και αυτήν την κατάσταση την είχαν ζήσει όσοι –λίγοι…– επέμεναν να θέλουν να είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς. Και την περιέγραφαν.

Αλλά αυτό που βιώνουμε επί ηγεμόνα ΓΑΠ κοντεύει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αν δεν το ’χει κιόλας ξεπεράσει!
… Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι δημοσιογραφικοί τους λακέδες, γράφουν σελίδες δόξας λαμπρές. Τι βολεύει τον ηγεμόνα; Το περνάνε, το αναδεικνύουν, γίνονται οι ιμάντες μεταφοράς του στον λαό! Τον ξεσκονίζουν, τον γλείφουν, τον αγιογραφούν, εξευτελίζονται αλλά τους αρέσει, αρκεί να ’ναι ευχαριστημένος ο ηγεμών και τα επιτελεία του και τα στελέχη τα οποία «σπρώχνει», γνωστά άλλωστε.
Τι τον ενοχλεί; Το θάβουν, το υποβαθμίζουν. Τα ενοχλητικά για τον ηγεμόνα είναι απαγορευμένα για τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα δημοσιογραφικά γλοιώδη σιχάματά τους! Για παράδειγμα, η απόδραση του αξιοτίμου Φόλκερ Γιουνγκ ποτέ δεν υπήρξε για τις καθεστωτικές παλλακίδες, ούτε οι αθλιότητες πολλών υπουργών, ούτε η σιχαμερή αλαζονεία άλλων, ούτε η καθημερινή αναίσχυντη κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού!
… Παραδείγματα άλλα; Μπορεί κάποιος να αναφέρει άφθονα, κάθε μέρα. Η συνισταμένη μία. Μια καθεστωτική, ισοπεδωτική λογική διαπερνά τα πάντα. Και πνίγει κάθε αντίλογο, τον εξαφανίζει, για να διευκολυνθεί το καθεστώς, για να επιβιώσει ο ηγεμών n Ελπίδα; Υπάρχει; Υπάρχει, αν και οι δυσκολίες είναι πολλές. Υπάρχει, από λίγες, ανεξάρτητες φωνές στα κυρίαρχα μίντια, καθώς και από φωνές που πληθαίνουν στα sites και τα blogs.
Ευτυχώς. Φωνές, για παράδειγμα, σαν του Τριάντη, του Στάθη, σαν «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (να μην ευλογήσουμε και τα γένια μας;), σαν τον «Ριζοσπάστη», σαν τον Μπογιόπουλο, σαν τον Δελαστίκ, τον Λυγερό, τον ακριτικό «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ» της Κομοτηνής, σαν το «Olympia», το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και κάποιες λίγες ακόμα, αλλά θα γίνουμε περισσότεροι. Αγάντα!
Εδώ κάποια (όχι λίγα) λιγωμένα δημοσιογραφικά κοπρόσκυλα μέχρι… συνάντηση κορυφής πήγαν να μας παρουσιάσουν μια τυπική ανταλλαγή χειραψίας και κάποια λίγα τυπικά λόγια που αντάλλαξαν ο ΓΑΠ με τον Ομπάμα, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ! /(Από στην στήλη του  Μάρκου Μουζάκη στο Παρόν)

No comments: