Tuesday, November 16, 2010

Η ΕΡΤ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΟΥΡΑ… ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ!

Γράφει ο Λυσίας

… Κι ενώ η τάση περικοπών, στα ιδιωτικά κανάλια, παίρνει μορφή … επιδημίας, η ΕΡΤ στον δικό του χαβά, εξακολουθεί να χορεύει το δικό της τσιφτετέλι, μοιράζοντας εκατομμύρια στους δικούς της εκλεκτούς.
Βλέπετε αυτοί εκεί πάνω στην Άγια Παρασκευή, δεν πήραν ακόμα χαμπάρι την κρίση, τον οικονομικό μαρασμό που περνά ο τόπος …..
Και συνεχίζουν το τσιφτετέλι τους ….
Αφού ούτε καν τη λεβεντιά αντάμωσαν, για να χορέψουν και κανένα ζεϊμπέκικο . Αν και … μουλωχτό, με ζεμπεκιά κολλάει ; Όχι βέβαια ….
Στα μουλωχτά λοιπόν, κάνουν πλιάτσικο τον κόπο μας, το βιος  μας και το μοιράζονται με τους εξωτερικούς παραγωγούς, που σαν βδέλλες, πίνουν το αίμα, της δημόσιας τηλεόρασης …..
Την ίδια ώρα, που όλοι σφίγγουν τη στρόφιγγα και μαζεύουν ότι μπορούν . Κάνουν περικοπές σε προγράμματα, σε μισθούς , σε δυναμικό .
Ο ALPΗA ακύρωσε δυο σειρές που είχαν παραγραμματισθεί για φέτος . Για λόγους οικονομίας . Το ίδιο και το MEGA . Oι δε τεχνικοί και ηθοποιοί, που δούλεψαν πέρσι, στο ‘’Νησί’’, φέτος τώρα με την προβολή του, άρχισαν να πληρώνονται, με αμοιβές έως και 50% κάτω από άλλες χρονιές ….
Ο ANT με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το γύρισαν στην εκπαιδευτική τηλεόραση , και βάλθηκαν να μας μάθουν …. Τούρκικα , αφού για οικονομία, αγόρασαν με … διχίλιαρο την ώρα, όλα τα δακρύβρεχτα τους σήριαλ ….
Και άλλοι μικρότεροι σταθμοί, προβάλουν Ινδικές σειρές ή αισθηματικά ρομάντζα από το … Μπαγκλαντές ….
Όλα στα πλαίσια των περικοπών .
Ο Αλαφούζος, τα ίδια ‘’ ή δέχεστε μείωση ή κλείνω’’ τους είπε και, για να το λέει ο Τζωνης, κάτι......... ξέρει . Δυο φορές έριξε κανονιά (και πήγε Λονδίνο, να δει αν στον Τάμεση κουνιούνται οι βάρκες), θα κωλώσει να ρίξει και μια τρίτη ;
Ενώ οι περικοπές που ακούγονται στο κανάλι του Φαλήρου, είναι τρομακτικές σε  διάσταση, με απολύσεις υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων .
Ένα τσουνάμι αλλαγών, σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ….
Μιας και όπως λένε, ‘’ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται …’’
Ε όλοι οι κεφαλαιοκράτες καναλαρχες, μιας και είδαν αναμπουμπούλα, να μην χαρουνε κι αυτοί, σαν καλοί … λύκοι …..
Μόνο η … ‘’Χιονάτη’’ της Αγίας Παρασκευής και οι 77 νάνοι της (τόσοι πάνω κάτω είναι οι λαμογιαρηδες, ζωή να χουν ) δεν πήραν είδηση από των λύκων την αναμπουμπούλα … και συνεχίζουν αυτοί, το τσιφτετέλι τους ….
Όλα τα κανάλια, εν όψη της οικονομικής λαίλαπας, που χτύπησε τη χώρα, κάνουν περικοπές και απολύουν κόσμο .
Μόνο η ΕΡΤ προσλαμβάνει (με … διαγωνισμό ! Τα πράσινα παιδιά της πράσινης ανάπτυξης, των πράσινων αλόγων), παίζοντας, οι άθλιοι, οι εγκληματίες, με τα όνειρα των παιδιών … αφού οι προσλήψεις αυτές είναι με συμβάσεις εξάμηνες ή ενός χρόνου, όπως τα παιδιά αυτά ήταν και παλιότερα .
Στις δε περικοπές που κάνουν όλοι, η ΕΡΤ απατάει με ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ αναθέσεις, πέντε και δέκα φορές ΠΑΝΩ από το πραγματικό κόστος .
Αναθέσεις σε ποιους ;
Όχι, όχι, για Λαρυ Κινγκ δεν άκουσα …..
Για κάποιον Κουλογλου άκουσα, για κάποιον Βαξεβάνη, για την Μπιλιω μας, για την … Γαλάνη, για κάποιον Ιγνατίου, για τον Βασιλικό, για τον Φυντανιδη …. Δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα . Τους ΤΙΜΩ όλους . Με τους διογκωμένους προϋπολογισμούς των εκπομπών τους έχω . Και το ότι είναι εξωτερικές παραγωγές, και όχι εσωτερικές .
Αυτό είναι ΛΕΗΛΑΣΙΑ . Και οφείλουμε όλοι να το φωνάξουμε ….
Αλλιώς, εάν σιωπήσουμε, γινόμαστε συνένοχοι .
Και πιο … μαλακες από ότι μας νομίζουν …
Συμπέρασμα ; Άπλα οι κάποιοι …. ‘’Γάτοι’’ κανανε την ΕΡΤ …. ‘’Χυτήριο ‘’ των αποβλήτων τους … τα οποία πια δεν τα … σκεπάζουν, αφού από την αλόγιστη παραγωγή (κονομισιας) ξέχασαν και τις ευγένειες ….
Την ώρα που τα ιδιωτικά κανάλια, ανασυγκροτούν το δυναμικό τους και απολύουν κόσμο, για να μπορέσουν να κρατηθούν στην αγορά, η ΕΡΤ προσλαμβάνει (από το παράθυρο) κόσμο, για να τους έχει αιχμάλωτους, όταν όλες τις εκπομπές, τις έχει αναθέσει σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ παραγωγούς ….
Και που να βρεις απάντηση σε όλα αυτά ; Σ’ αυτά, γαμωτο, που γίνονται για μας χωρίς εμάς …. Με δικά μας λεφτά, που τα κάνουν πλούτο, κάποια λίγα ανενόχλητα τρωκτικά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να παίρνει πρωτοβουλία . Μια χριστιανή που πήγε να ασχοληθεί, την τρέλαναν τη γυναίκα ….
Μήπως πρέπει για να βρούμε κάποτε και εμείς λίγα δίκια, να τους τραγουδήσουμε, με τον Σαββόπουλο μαζί ‘’ Σας γαμω τα λύκεια ….’’
Γιατί όσο αναλωνόμαστε μόνο σε κουβεντούλες, σαν και αυτή εδώ, όλοι αυτοί βρίσκουν την ευκαιρία, πουλώντας τρέλα να κονομανε εις βάρος μας ….

kafeneio

No comments: