Sunday, February 28, 2010

ΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...


ΚΕΣΡΑΣΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥΛΗ... ΔΙΠΛΗ "ΠΑΓΙΔΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ... ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΚΑΙ... ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ!!!


Απερίγραπτα τα χάλια των δρόμων της πόλης μας που βρίθουν από λακκούβες…
Η συνάντηση με μια λακκούβα είναι απευκτέα για όλους τους οδηγούς. Η θέση, το μέγεθος και το βάθος της είναι οι παράμετροι που καθορίζουν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν. Οι λακκούβες έχουν κατηγορηθεί για πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και είναι υπαίτιες για φθορές σε αυτοκίνητα. Η αποφυγή τους είναι μάλλον αδύνατη, αφού είναι το κύριο χαρακτηριστικό κεντρικών, και όχι μόνο, δρόμων.

Οι δημότες καταγγέλλουν ότι ενώ έχουν αναφέρει τα χάλια των δρόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι λακκούβες ζουν και βασιλεύουν.

Δεκάδες είναι και τα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους εν μέσω και οικονομικής κρίσης τα πηγαίνουν στα συνεργεία και τα βουλκανιζατέρ προκειμένου να αντικαταστήσουν με σημαντικό οικονομικό κόστος, την σπασμένη ζάντα η το κατεστραμμένο λάστιχο η ακόμα και να επισκευάσουν το μπροστινό σύστημα του οχήματος

Μεγάλες είναι οι ζημιές που παρουσιάζονται στα ΙΧ σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων αφού όπως αναφέρει φθείρονται το μπροστινό σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, τα λάστιχα και τα αμορτισέρ, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ασφάλεια οδηγού και των επιβατών.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο… ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΛΑΚΚΟΥΒΑΣ»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ

Στο portal Newsit διαβάζουμε μια σειρά ενεργειών που θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας πάθει ζημιά από λακκούβα ή από άλλη οδική κακοτεχνία:

1. Καλέστε την Ελληνική Αστυνομία ή την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.

2. Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας το σημείο, την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί. Είναι πολύ σημαντικό να αποδεικνύεται από την φωτογραφία η ημερομηνία του συμβάντος οπότε προσπαθήστε να υπάρχει εφημερίδα της ημέρας κάπου στο πλάνο σας.

3. Συγκεντρώστε αμέσως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπεύθυνοι για το έργο είναι η δημοτική αρχή ή το Δημόσιο στον συγκεκριμένο δρόμο που πάθατε την ζημιά. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε καλώντας την τροχαία αλλά και τον Δήμο την ίδια ώρα έτσι ώστε να καταγραφεί το βσυμβάν.

4. Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας κι αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί. Σε περίπτωση που το συμβόλαιό σας δεν καλύπτει οδική βοήθεια ή ζημιές από οδικές κακοτεχνίες προτιμήστε να γίνει η εξυπηρέτηση έστω κι αν επιβαρυνθείτε οικονομικά.

5. Σε περίπτωση τραυματισμού πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη. Προσοχή, καλύτερα να μην πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

6. Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα (Δήμο, κοινότητα, Νομαρχία, εργολάβο, κατασκευαστική εταιρεία) το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
7. Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.

8. Φροντίστε να παρουσιαστείτε στο δικαστήριο και να μην ζητήσετε αναβολή.

9. Φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.

Ypoloipo

No comments: