Thursday, February 11, 2010

Καλαμαριά: «Σεισμικές δονήσεις» στην «πράσινη» παράταξη


Δημοσιεύτηκε στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 15:20

Υπό το κράτος ισχυρών κραδασμών και έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων οδεύει η δημοτική ομάδα του Χριστόδουλου Οικονομίδη στην ανάδειξη του νέου δημάρχου Καλαμαριάς, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του, γεγονός που προκαλεί ισχυρούς προβληματισμούς τόσο στους κόλπους της παράταξης όσο και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για τις δυνατότητες που υπάρχουν να μην εισέλθει σε περιπέτειες το επόμενο διάστημα.

Στη μαραθώνια εξάωρη συνεδρίαση που προηγήθηκε, οι έξι ενδιαφερόμενοι για τη θέση δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινά βήματα. Οι Δ. Σαρηγιάννης, Μ. Παυλίδου, Μπ. Ξανθόπουλος και Στ. Ζαμπέτογλου πρότειναν την εκλογή μεταβατικού δημάρχου, που δε θα διεκδικήσει το δήμο στις εκλογές του Νοεμβρίου, πολύ περισσότερο δε θα ζητήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Ιωσηφίδης επέμεινε να εκλέξουν τώρα οι πολίτες της Καλαμαριάς τον επόμενο δήμαρχο, ενώ ο Θ. Μπακογλίδης υποστήριξε τη διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, δηλαδή την εκλογή του διαδόχου του κ. Οικονομίδη από τα 20 μέλη της δημοτικής ομάδας, χωρίς να απεμπολεί το δικαίωμα να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για κομματική υποστήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεδομένης και της έγκρισης χτες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της παραίτησης του κ. Οικονομίδη, η εκ νέου σύγκληση της ομάδας για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο (Θ. Μπακογλίδη) είναι πολύ πιθανή αύριο ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, στις τάξεις των μνηστήρων, ο κ. Μπακογλίδης θεωρείται ο «εκλεκτός» του απερχόμενου δημάρχου και ως εκ τούτου δε φαίνεται διάθεση κατάθεσης των όπλων. Η κ. Παυλίδου, πιο συγκρατημένη, τονίζει ότι βάζει «πάνω από τις προσωπικές στρατηγικές την ενότητα της παράταξης» και, παράλληλα, ζητά την παρέμβαση του κόμματος. Ο κ. Ζαμπέτογλου σκοπεύει να επαναφέρει την πρόταση για μεταβατικό δήμαρχο και ο κ. Ιωσηφίδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δηλώσει το «παρών» στην ψηφοφορία, ενώ ο κ. Ξανθόπουλος δηλώνει υποψήφιος και στην εκλογή δημάρχου από τη δημοτική ομάδα. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται αύριο επίσκεψη του υπεύθυνου από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Κ. Ασκούνη, στη Θεσσαλονίκη, που δεν αποκλείεται ν' ασχοληθεί και με το ζήτημα που ανέκυψε στην Καλαμαριά.

ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ypoloipo