Thursday, February 4, 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΉΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ


ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις... Πέντε είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ για τις Δημοτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 1020!!! Σε ζυζήτηση που έφινε την περασμένη εβδομάδα ένας από τους πέντε ανέλυε τους λόγους της υποψηφιότητάς του. "Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα γίνουν με το 50+1. Αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών. Στην Καλαμαριά καμιά παράταξη δεν μπορεί να συγκεντρώσει από την πρώτη Κυριακή το 550% των ψήφων. Η εκλογή του Δημάρχου θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή. Επομένως δεν έχει καμιά σημασία πόσοι υποψήφιοι από την αράταξή μας θα διεκδικήσουν την ψήφο των Καλαμαριωτών, αφού στο τέλος ένας θα είανι εκείνος που θα πληοψηφίσει και θα διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου τη δεύτερη Κυριακή και θέλω να πιστεύω ότι αυτός θα είμαι εγώ"

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

Η πάντα σωστά πληροφορημένη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ανακοίνωσε τα ονόματα των πέντε υποψηφίων... που μπορεί να γίνουν και έξι... Ο Ξανθόπουλος δεν είπε ακόμα τον τελευταίο του λόγο.
"Η πέμπτη υποψηφιότητα, ωστόσο, η οποία έγινε γνωστή χθες, στη διάρκεια άτυπης συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ζαμπέτογλου σε γνωστό στέκι της Καλαμαριάς, ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι στο δήμο, ενώ η πίτα αναγκαστικά θα μοιραστεί σε περισσότερα κομμάτια. Η υποψηφιότητα του κ. Ζαμπέτογλου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, καθώς η χθεσινή συνάντηση έγινε περισσότερο για να γνωστοποιηθεί στα μέλη τη παράταξης ότι η κούρσα της διαδοχής θα έχει ακόμη έναν συνεπιβάτη. Παράγοντες του δήμου ανέφεραν ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τους τέσσερις άλλους υποψηφίους δημάρχους, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, Θεοδόση Μπακογλίδη, Μαρία Παυλίδου και Γιάννη Ιωσηφίδη, καθώς η πέμπτη υποψηφιότητα μοιράζει και άλλο την τράπουλα. Η εκλογή του νέου δημάρχου θα γίνει από τη βάση, μέσω διαδικασίας που θα δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ τους επόμενους μήνες και όχι μεταξύ των 20 μελών της δημοτικής ομάδας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. "

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Οι οπαδοί της Μαρίας Παυλίδου την παρουσιάζουν ως τη σιωπηλή δύναμη στο παιχνίδι της διαδοχής. Τι είναι αυτό που ισχυρίζονται: "Η Μαρία είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και γνωρίζει πολύ καλά ότι αν ζητήσει το χρίσμα από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου δεν υπάρχει περίπτωση να της το αρνηθεί" ΛΕΤΕ;

Ο ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ

"Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ξέρει πολύ καλά ότι αν στις εκλογές αυτές δεν βρεθεί να διεκδικεί την ψήφο των Καλαμαριωτών ως υποψήφιος Δήμαρχος, χάνει οριστκά την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά το δημαρχιακό Θώκο γι αυτό και δεν πρόκειται σε καμιάπρίπτωση να κάνει πίσω... " Τάδε έφη Καλαμαριώτης φίλα προσκείμενος στον αντιδήμαρχο πολεοδομίας.

Ο ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Μεταφέρουμε από τις πολιτικές στήλες της εφημερίδας "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ" την είσηση:

Επίσημα υποψήφιος για τη διαδοχή Οικονομίδη, ο Γιάννης Ιωσηφίδης και επίσημα με ανακοίνωσή του ο δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Καλαμαριάς, Γιάννης Ιωσηφίδης, εκφράζει πλέον την επιθυμία του να διαδεχτεί τον Χριστόδουλο Οικονομίδη στο δημαρχιακό θώκο και να είναι επικεφαλής της «Συνεργασίας για την Καλαμαριά» στοε επόμενες Δημοτικές εκλογές. Απευθυνόμενος στους πολίτες της Καλαμαριάς τονίζει ότι «μετά τιε επανειλημμένες δηλώσεις του Δημάρχου μας Χριστόδουλου Οικονομίδη, ότι παραιτείται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει η παράταξή μας «Συνεργασία για την Καλαμαριά» να επιλέξει τη δημοκρατική διαδικασία, η οποία θα αναδείξει το πρόσωπο που θα αναλάβει άμεσα τα ηνία του Δήμου και τον επόμενο Νοέμβριο θα παρουσιάσει το όραμα της παράταξής μας στο λαό της Καλαμαριάς ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης του. Η διαδικασία αυτή πρέπει να εξασφαλίζει την ενότητα της παράταξης και να ισχυροποιεί τον επόμενο Δήμαρχο στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο στην δημοτική μας ομάδα. Επειδή πιστεύω ότι η επιλογή του νέου Δημάρχου ανήκει αποκλειστικά στους δημότες της Καλαμαριάς, έχω αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε όλοι οι δημότες που το επιθυμούν να μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο Δήμαρχο σε τοπικές εκλογές, οχτώ μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές. Ο νέος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι αυτός που θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην παράταξή μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές» Στον επίλογο της ανακοίνωσής του καλεί του ψηφοφόρους της Καλαμαριάς να συνταχθούν υπέρ της υποψηφιότητάς του. «Σας καλώ τιμώντας το δημοκρατικό φρόνημα των Καλαμαριωτών να συνταχθείτε μαζί μου στον αγώνα αυτό. Τέλος παρακαλώ το Δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη να παραμείνει μέχρι το τέλος της διαδικασίας και να εγγυηθεί την αξιόπιστη εφαρμογή της»

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ...

ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο αποχωρών Δήμαρχος Καλαμαριάς Οικονομίδης Χριστόδουλος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Θεοδόση Μπακογλίδη για τη διαδοχή στο δημαρχιακό θώκο και άρα υπέρ της υποψηφιότητάς του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ



ΟΠΟΤΕ...