Thursday, February 18, 2010

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Θ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ" ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ Θ. ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΧΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η Μ. ΠΑΥΛΙΔΟΥ, Γ. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΑΙ Δ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ...

ΠΑΡΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ" ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ!

Το μήνυμα της Ιπποκράτους που μετέφεραν οι κύριοι Ν. Ζαχαριάδης, Λ. Ζαχαριάδης και Χρ. Παπαστεργίου ήταν ότι όταν θα έρθει η ώρα για να δώσει το ΠΑΣΟΚ τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο εν όψει του Νοεμβρίου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα κριθούν και θα αξιολογηθούν επί ίσοις όροις.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Καθοριστική για τις εξελίξεις αποδείχτηκε η συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Ο γραμματέας της νομαρχιακής Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από το μέλος της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του κομματικού οργάνου Λάζαρο Ζαχαριάδη και το γραμματέα της Τοπικής Καλαμαριάς Νίκο Ζαχαριάδη, μετέφεραν στα μέλη της δημοτικής ομάδας τη θεση της Ιπποκράτους, ότι έπρεπε να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Επί της ουσίας απάντησαν σε όσους επιζητούσαν παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη μεταβατικού δημάρχου ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει δικαίωμα αλλά και αρμοδιότητα να παρέμβει σε αυτοδιοικητικές διεργασίες.

Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ οι δημοτικοί σύμβουλοι πήγαν στο παραβάν για να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο. Ο κ. Μπακογλίδης δήλωσε εξαρχής υποψήφιος, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, αλλά την ψήφο των συμβούλων διεκδίκησε και ο κ. Ξανθόπουλος. Το αποτέλεσμα ανέδειξε νικητή με μεγάλη διαφορά τον κ. Μπακογλίδη και, όπως έλεγαν αργότερα ενδιαφερόμενοι και μη για το αξίωμα, στο εξής θα στηρίξουν την ενότητα της παράταξης. Η κ. Παυλίδου, ο κ. Σαρηγιάννης και ο κ. Ιωσηφίδης μπορεί να μη δήλωσαν υποψήφιοι στη χτεσινοβραδινή διαδικασία, αλλά εκτός απροόπτου θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης είναι ο νέος δήμαρχος της Καλαμαριάς μετά την παραίτηση του Χριστόδουλου Οικονομίδη. Χρειάστηκε μία και μόνο ψηφοφορία στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας για την ανάδειξή του, παρόλο που ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων παρέχει τη δυνατότητα για τρεις συνολικά εκλογικές διαδικασίες.

Οι 13 από τους 20 συνολικά δημοτικούς συμβούλους ψήφισαν τον κ. Μπακογλίδη, άλλοι έξι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον έτερο υποψήφιο Μπάμπη Ξανθόπουλο, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Νωρίτερα το μεσημέρι ο Γιάννης Ιωσηφίδης, ένας από τους έξι ενδιαφερόμενους για το δημαρχιακό αξίωμα, είχε δηλώσει στον «Αγγελιοφόρο» ότι θα επέλεγε το λευκό, υποστηρίζοντας την πρόταση που από την αρχή είχε καταθέσει για να αναδειχθεί ο νέος δήμαρχος από τους πολίτες της Καλαμαριάς.

Η χτεσινοβραδινή διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, παρόλο που ετέθη εκ νέου η πρόταση για την εκλογή μεταβατικού δημάρχου, ο οποίος δε θα μετείχε στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Με το που έκλεισαν οι πόρτες, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Σταύρος Ζαμπέτογλου ήταν εκείνος που έθεσε το θέμα, επισημαίνοντας ότι είναι διατεθειμένος να παίξει το ρόλο του μεταβατικού δημάρχου. Την πρότασή του στήριξαν η Μαρία Παυλίδου, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Μπάμπης Ξανθόπουλος. Ωστόσο δεν πέρασε, καθώς η πλειοψηφία την απέρριψε. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες από δημοτικούς συμβούλους που εξοργισμένοι αποχώρησαν για λίγη ώρα από τη διαδικασία, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε εξαντληθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της ομάδας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης είναι εκπαιδευτικός στην Α' βάθμια εκπαίδευση και παντρεμένος με δύο παιδιά. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1998, όταν εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς με το ψηφοδέλτιο της παράταξης της οποίας επικεφαλής ήταν ο Χριστόδουλος Οικονομίδης. Από τότε μετείχε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες που ακολούθησαν και στην τελευταία του 2006 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του. Παράλληλα πέρασε από καίριες θέσεις στη διοίκηση του δήμου. Διατέλεσε πρόεδρος των δημοτικών νομικών προσώπων για τον αθλητισμό, αλλά και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Καλλιτεχνικής Παιδείας (Σχολή Χορού, Ωδείο). Επίσης άσκησε καθήκοντα αντιδημάρχου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού. Την τελευταία διετία πέρασε από την αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών αρχικά και την αντιδημαρχία Οικονομικών Υπηρεσιών στη συνέχεια. Πριν από τη χτεσινοβραδινή εκλογή του στη θέση του δημάρχου, κατείχε τα καθήκοντα του προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς.

Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ/ΑΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
Ypoloipo