Tuesday, February 16, 2010

Μετά την Κοζάνη, πιέσεις να μην γίνουν συνενώσεις και στην Πέλλα ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ζητούν να παραμείνει αυτόνομος δήμος με 11.000 κατοίκους!

Την αντίθεση τους στη δημιουργία τριών (όπως προβλέπει η μελέτη του ΙΤΑ) ή τεσσάρων δήμων (όπως αναφέρουν πληροφορίες) από 11 που είναι σήμερα, εξέφρασαν οι βουλευτές Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης (χαρακτήρισαν το δεύτερο σενάριο «εκτρωματικό»), καθώς και ο (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης.

Οι προαναφερθέντες συμμετείχαν σε εκδήλωση που συμμετείχε ο δήμος Κρύας Βρύσης (10.977 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2001), η δημοτική αρχή του οποίου αντιδρά στη συνένωσή του με τα Γιαννιτσά (σενάριο τριών δήμων) ή ακόμη και στη δημιουργία κοινού δήμου ανάμεσα στην Κρύα Βρύση, τη Σκύδρα και τη Μενηίδα. Αντίθετα, ζητά να απορροφήσει τον γειτονικό δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Πέλλας εκλέγεται η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν ήταν παρούσα στην εκδήλωση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κρύας Βρύσης Γιώργο Ναυροζίδη, αντίθετος με την συνένωση είναι και ο πρώην βουλευτής Πέλλας, υπουργός και στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Πασχαλίδης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης και ο πρώην βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, ενώ την αντίθεση της στην συνένωση εξέφρασε σε επικοινωνία της με το δήμαρχο και η πρώην βουλευτής της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι βουλευτές, ο νομάρχης και ο δήμαρχος στο νομό Πέλλας έχουν δημιουργηθεί πέντε αστικά διοικητικά κέντρα (Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Αριδαία, και Σκύδρα), κατάσταση η οποία πρέπει να αποτυπωθεί και στον «Καλλικράτη».

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν σε εκδήλωση εναντίον του «Καλλικράτη». Όπως είχε αποκαλύψει η αυτοδιοίκηση gr στις 8/2, δύο ακόμη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (οι κύριοι Κουκουλόπουλος και Βλατής) είχαν συμμετάσχει σε διαμαρτυρία στην εθνική οδό Κοζάνης Λάρισας που είναι οργανώσει ο δήμος Βελβεντού

(http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5787)

Ypoloipo