Την απόφασή του να αποχωρήσει άμεσα από τη θέση του δημάρχου Καλαμαριάς, ανακοίνωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Χριστόδουλος Οικονομίδης στα μέλη της δημοτικής του ομάδας.

«Παραιτούμαι όπως έχω δεσμευτεί για να εκλέξουμε έγκαιρα το νέο δήμαρχο που θα διεκδικήσει νικηφόρα τις εκλογές του Νοεμβρίου», είπε και κάλεσε τόσο τους έξι ενδιαφερομένους για το αξίωμα όσο και τους υπόλοιπους 14 δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να κινηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στη διαδικασία για τη διαδοχή του, προστατεύοντας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το «καλό πρόσωπο» της παράταξης. Ωστόσο, οι πρώτες αντιδράσεις των μνηστήρων, καθώς η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά, έδειξαν ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στη δρομολόγηση συναινετικών επιλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Ξανθόπουλος, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η Μαρία Παυλίδου τάχθηκαν υπέρ της ανάδειξης δημάρχου από τη δημοτική ομάδα, ο οποίος όμως θα δεσμευτεί ότι δε θα διεκδικήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και φυσικά δε θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το Νοέμβριο. Ο Σταύρος Ζαμπέτογλου είχε δηλώσει εδώ και μέρες ότι είναι διατεθειμένος ν' αποδεχτεί αυτόν το ρόλο. Ο Γιάννης Ιωσηφίδης που υποστηρίζει ότι ο νέος δήμαρχος πρέπει να εκλεγεί άμεσα από τους πολίτες της Καλαμαριάς, έως αργά το βράδυ δεν είχε αποφασίσει αν θα στηρίξει την πρόταση του μεταβατικού δημάρχου.

Αντίθετος εμφανίστηκε ο Θεοδόσης Μπακογλίδης που δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει να είναι μεταξύ των υποψηφίων και στη διαδικασία εκλογής από τη δημοτική ομάδα και να θέσει την υποψηφιότητά του στη κρίση του ΠΑΣΟΚ, όταν το κυβερνών κόμμα ανοίξει τις διαδικασίες για την επιλογή των εκλεκτών του. Στο μεταξύ, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η έγκριση της παραίτησης του κ. Οικονομίδη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δυνατόν να δοθεί σήμερα ή το πολύ αύριο.

ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ