Tuesday, April 28, 2009

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ




Πριν καλά-καλά τελειώσουν οι διαδικασίες «σύστασης» της Ανώνυμης Εταιρείας, ή εταιρεία λειτουργεί διοικητικά τουλάχιστον, στα «χνάρια» της πρώην «αμαρτωλής» ΔΕΤΠΑΚ.

Παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τριανταφυλλίδης επανάφερε το θέμα και με την εισήγησή του, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα σύστασης της εταιρείας, αλλά και της λειτουργίας της, η ηγεσία της διοίκησης του δήμου προχωράει στη λειτουργία της ΑΕ:
-με μη «σύννομες αποφάσεις»
-με διαδικασίες που δεν προβλέπονται από νόμους
-με αποφάσεις του νέου ΔΣ που στην ουσία δεν βασίζονται σε κανένα κανονισμό λειτουργίας(γιατί δεν υπάρχει) και πατάνε στον τρόπο λειτουργίας της πρώην ΔΕΤΠΑΚ.

Διαπιστώσεις… Γεγονότα

Ακόμα δεν είχε ούτε καν σφραγίδα ή ΑΕ και ο πρόεδρος του νέου ΔΣ με «αίτησή του» προς το δημοτικό συμβούλιο ζητούσε χρηματοδότηση 40.000 ευρώ με «απ’ ευθείας ανάθεση» για να πραγματοποιηθεί ή ανθοκομική έκθεση 2009.

Αυτή ή ενέργεια που αποδείχθηκε παράνομη, ύστερα από την παρέμβαση με ερώτηση του Βασίλη Τριανταφυλλίδη στο δημοτικό συμβούλιο, δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα στον τρόπο άσκησης εξουσίας και λειτουργίας του θεσμού από την διοίκηση του δήμου..

Τι νομίζει ή ηγεσία του δήμου, ότι ή απόλυτη εξουσία της δίνει το δικαίωμα να «παρανομεί»;

Ή μήπως με τον πολιτικό της «αυτισμό» θεωρεί τους πολίτες «ηλίθιους» και ανίκανους να κρίνουν την πραγματικά επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί..

Αλήθεια δεν γνώριζε ή ηγεσία του δήμου ότι έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο ένα θέμα παράνομο και προσπάθησε να «παραπλανήσει» το αρμόδιο όργανο;

Σαφώς και γνώριζε, αλλά με την τακτική, της «εν κρυπτώ» μικροπολιτικής που εφαρμόζει, σου λέει, ποιος θα κάτσει να διαβάσει όλες αυτές τις διαδικασίες, υποτιμώντας τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και το θεσμό.

Το ποιο σοβαρό σ’ αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι ενώ η αρμόδια αντιδημαρχία πήρε πίσω το θέμα διότι παραδέχθηκε την «παρανομία», η θετική απόφαση που υπερψήφισε η πλειοψηφία της διοίκησης του δήμου δεν ανακλήθηκε!!!

Ερωτήματα

Γνωρίζει το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕ τα καθήκοντά του και τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων που ανέλαβε;

Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας της ΑΕ;

Μήπως το νέο ΔΣ ασκεί τα καθήκοντά του έξω από νόμους, θεσμούς, και προβλεπόμενες διαδικασίες, «καθοδηγούμενο από κάποιον πολιτικό μέντορα»;

Οι πρόσφατες προσλήψεις εποχικού προσωπικού 2009 που έκανε η ΑΕ, βάσει τίνος νόμου και διαδικασίας έγιναν;
Η προκύρηξη πάντως δεν αναφέρεται σε κανέναν νόμο, ούτε ΑΣΕΠ, ούτε σε κάποια εγκύκλιο του ν. 3463/2006!!

Πως και με ποια κριτήρια έγινε ή μοριοδότηση και η διαδικασία επιλογής;

Η νέα διοίκηση της ΑΕ πήρε σοβαρά υπ’ όψη της ότι ό πρώην πρόεδρος της ΔΕΤΠΑΚ και μέλος της ΑΕ, όπως και αρμόδιοι παράγοντες διώκονται με πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού του 2007;

Γνωρίζει το ΔΣ της ΑΕ, τι ακριβώς παρέλαβε από την πρώην ΔΕΤΠΑΚ σαν περιουσία;

Ποια και πόσα κτίρια, ποια καταστήματα;

Γνωρίζει το ΔΣ της ΑΕ ότι όλα αυτά που μεταβιβάστηκαν και αποτελούν την περιουσία και είναι στο μετοχικό κεφάλαιο, είναι με χρήση παραχώρησης στο δήμο (χρησιδάνεια) και απαγορεύεται να παραχωρηθούν σε τρίτο για ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ δράσεις;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρίζουν απαντήσεων, δημόσια και ανοιχτά.
Οι πολίτες της Καλαμαριάς πρέπει να ενημερώνονται με αλήθειες ιδιαίτερα από τα δημόσια πρόσωπα που ασκούν τοπική εξουσία…

Σάββας Δημητριάδης
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ