Thursday, April 23, 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ή ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ


Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Parakalo stamatiste na grafete vlakies epitelous thelete na ginete kai dimarxos deite kanena nomo prin grafete oti nane

apo pote einai euthini tis dimotikis astinomias i astiki asfalia kai astinomeusi? ti alli vlakia tha doume?
eleos apla
to oti ta ksinei i elliniki astinomia den ftene oi ipolipou pou opos grafete mirazoun kliseis
kai poli kala kanoun auti einai i douleia tous kai apo oti fenete doulevoun
giati toso pou grafoun oute i troxea egrafe pote toso.
den mporei na pei kaneis otan den doulevoun otan ta noumera milane apo mona tous idika gia dimotikia astinomia thessalonikis exoun ksefigei pleon se kliseis
an pisteute oti i dimotiki astinomia prepei na prostateuei apo listes kai kakopious tote mauta ta miala min perimenete pote na ginete dimarxos
kai makari na MIN sosei kai ginete pote iste epikindinos kai den exete kamia idea tou ti grafete
siga min kanoume tous dimotikous ipalilous astinomikous epidi kapioi dne kanoun tin douleia tous (EA).
_________________________________________________________

Λάβαμε πιο πάνω ανυπόγραφη ηλεκτρονική επιστολή (e-mail) γραμμένη στην φραγκολεβαντίνικη γλώσσα, τα περίφημα Greeklish.


Είναι αρχή μας να μην απαντούμε ή να σχολιάζουμε ανώνυμες επιστολές και τέτοιες θεωρούμε όσες δεν περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του αποστολέα.
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, θα παρεκκλίνουμε της αρχής μας αυτής, γιατί έχουμε την εντύπωση (μπορεί, ασφαλώς να κάνουμε και λάθος) ότι ο αποστολέας κατά κάποιο τρόπο «εκπροσωπεί» τη μερίδα εκείνη που «πρόσκειται» στην παράταξη που διοικεί τον Δήμο και ίσως και να έχει και «κάποια» σχέση με το αντικείμενο (Δημοτική Αστυνομία) στο οποίο αναφέρεται!

Κατ’ αρχήν, ανώνυμε κύριε, κάνετε λάθος να απευθύνεστε στον αρχηγό της παράταξής μας. Το ιστολόγιό μας, στο οποίο αρκετές φορές φιλοξενείται και ο κ. Τριανταφυλλίδης, γράφετε από ομάδα ανθρώπων και απορώ πως έχετε την εντύπωση ότι ένας εργαζόμενος άνθρωπος, με τόσες πολλές ευθύνες και υποχρεώσει όπως ο κ. Τριανταφυλλίδης, μπορεί να συντηρεί ένα ιστολόγιο και κάνει και τόσα άλλα πράγματα, ταυτοχρόνως!

Μας γράφετε λοιπόν, σχολιάζοντας την ανάρτησή μας που αναφέρεται στις κλοπές και τις ληστείες στην Καλαμαριάς και στα καθήκοντα της Δημοτικής αστυνομίας: (http://oloigiatinkalamaria.blogspot.com/2009/04/blog-post_12.html )
«apo pote einai euthini tis dimotikis astinomias i astiki asfalia kai astinomeusi? ti alli vlakia tha doume? eleos apla to oti ta ksinei i elliniki astinomia den ftene oi ipolipou pou opos grafete mirazoun klisei kai poli kala kanoun auti einai i douleia tous kai apo oti fenete doulevoun giati toso pou grafoun oute i troxea egrafe pote toso»

Κάνετε μεγάλο λάθος, ανώνυμε κύριε, δεν είναι αυτή η «δουλειά» της Δημοτικής Αστυνομίας… Το να μοιράζει, δηλαδή, μόνο κλήσεις!
Σας παραπέμπω στο επίσημο ιστολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς (ίσως θα έπρεπε να ανανεώνεται συχνότερα) για να δείτε ποια ήταν μέχρι προ τινός τα καθήκοντα της Δημοτικής Αστυνομίας.
http://www.kalamaria.gr/index.php?Itemid=234&id=12&option=com_content&task=blogcategory

Η δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας, ανώνυμε κύριε, είναι αυτή που αναφέρεται στο νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών » που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.
Κάντε τον κόπο να το διαβάσετε, αν τα καταφέρετε, γιατί, δυστυχώς για σας, είναι γραμμένο στα Ελληνικά.
http://www.idimon.gr/UserFiles/File/nomosxedio%20paratasis.pdf

Θα διαπιστώσατε, λοιπόν, διαβάζοντας, ότι το ψηφισθέν νομοσχέδιο προσδιορίζει και η αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ύστερα από την προσαρμογή τους στις νέες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με τελικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την εμπέδωση σε αυτόν αισθήματος ασφάλειας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τα χωριά γενικότερα. Με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία θα γνωρίζει πλέον ποιες αρμοδιότητες έχει και το σημαντικότερο, θα έχει και τις προϋποθέσεις για να τις ασκεί.
Για να μην κουράζεστε… Οι νέες βασικές «δουλειές» της Δημοτικής Αστυνομίας περιληπτικά:
▪ Ελεγχοι στα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης.
▪ Δυνατότητα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
▪ Εποπτεία για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση.
▪ Ελεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας σε θέατρα και κινηματογράφους.
▪ Υπεύθυνη για την τήρηση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
▪ Δυνατότητα αφαίρεσης άδειας οικοδομής για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ.
▪ Υπεύθυνη για το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και κέντρων διασκεδάσεως.
▪ Προστασία των αρχαιολογικών χώρων.
▪ Εποπτεία και προστασία των κοινόχρηστων χώρων.
▪ Υπεύθυνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών.
Συλλήψεις οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε θα μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο Αυτόφωρο, αφού για τα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος παραμένει στην ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο «αν οι δημοτικοί αστυνομικοί εντοπίσουν κάτι παράνομο ή ύποπτο μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας και να παρέμβουν προκειμένου να εμποδίσουν ένα επεισόδιο με δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών»

Και τώρα πέστε μας αγαπητέ ανώνυμε κύριε (αν ανήκετε στις τάξεις της Δημοτικής Αστυνομίας αυτό θα είναι μέγα δυστύχημα) εξακολουθείτε να υποστηρίζετε, μετά τα όσα διαβάσατε, ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει καμία σχέση με την αστική αστυνόμευση και η «δουλειά» της περιορίζεται στο να μοιράζει κλήσεις; Εξακολουθείτε ανοήτως να ισχυρίζεστε ότι εσείς γνωρίζετε τους νόμους κι εμείς δεν τους γνωρίζουμε; Δυστυχώς, ιδέα δεν έχετε αγαπητέ ανώνυμε κυριε...

Για διαβάστε και την παρακάτω ενδιαφέρουσα είδηση:

«Ζητάδες στα Τρίκαλα
Την ίδια ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων καλείται την προσεχή Δευτέρα να εγκρίνει την εισήγηση της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας για πρόσληψη 15 νέων υπαλλήλων τέσσερις από τους οποίους θα είναι μοτοσικλετιστές και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πρότυπα των «Ζητάδων» της Ελληνικής Αστυνομίας. Δηλαδή, δύο δημοτικοί αστυνομικοί με τις μοτοσικλέτες, που θα αποκτήσει η υπηρεσία, θα είναι στην πρωινή βάρδια κάνοντας ελέγχους σε όλους τους δρόμους της πόλης και οι άλλοι δύο στη βραδινή»

Αυτά συμβαίνουν στα Τρίκαλα αγαπητέ ανώνυμε κύριε… Στα Τρίκαλα καταλαβαίνουν μάλλον καλύτερα ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και τι σημαίνει αστική αστυνόμευση!

Και θα σταθούμε για πολύ λίγο στις δυο τελευταίες γραμμές του μηνύματος σας απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξής μας
«min perimenete pote na ginete dimarxos kai makari na MIN sosei kai ginete pote iste epikindinos kai den exete kamia idea tou ti grafete»
Μάλλον εσείς είστε ο επικίνδυνος αγαπητέ μου… Ο ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… Και ασφαλώς, ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν πρόκειται να γίνει δήμαρχος με τι δική σας ψήφο… ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΩΝ…

ΥΓ

Παραλίγο να ξεχάσουμε και την κατακλείδα του μηνύματος σας:
«siga min kanoume tous dimotikous ipalilous astinomikous epidi kapioi dne kanoun tin douleia tous (EA)»

Τι εννοείτε λέγοντας «σιγά μην κάνουμε;»
Αν εκπροσωπείτε τη διοίκηση του δήμου (που δεν το πιστεύουμε) της προσφέρετε χείριστη υπηρεσία, αν πάλι ανήκετε στη Δημοτική Αστυνομία (που δεν το ευχόμαστε) «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…»

Η απάντησή μας αποστέλλεται και στο e-mail (αληθινό ή παραπλανητικό) του ανωνύμου επιστολογράφου μας.
Σημειώνουμε με την ευκαιρία αυτή ότι είμαστε στη διάθεση των συνδημοτών μας για οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα προβλήματα της Καλαμαριάς από τις στήλες της εφημερίδας "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ", από τις αναρτήσεις του ιστολογίου "ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ" και για ανοιχτή συζήτηση ακόμα με παρουσία ακροατηρίου