Wednesday, April 8, 2009

10 φορές πάνω απ΄τα όρια της Ε.Ε. έφτασε η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη!

"Οι τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη ήταν δεκαπλάσιες(!!) των νέων ορίων που έχει θέσει η Ε.Ε., σύμφωνα με τα οποία η ανώτερη τιμή των ΡΜ10 ανά κυβικό μέτρο αέρα θα πρέπει να είναι 40 μικρογραμμάρια"..

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη":

Μέχρι και τα 400 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα έφτασαν την Τρίτη 31 Μαρτίου τα αιωρούμενα σωματίδια στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το σημαντικότερο συμβάν ατμοσφαιρικής ρύπανσης των τελευταίων χρόνων στην πόλη.
Oι τιμές ρεκόρ που καταγράφηκαν από το σταθμό μέτρησης αέριας ρύπανσης του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης οφείλονταν και στην "αφρικανική σκόνη" που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες εβδομάδες και στη Θεσσαλονίκη.
Η μεγάλη συγκέντρωση, όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης "ήταν...αναμενόμενη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και διήρκεσε ευτυχώς μερικές ώρες, κυρίως από τις 13.00 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης μέχρι και τις 15.00. Έτσι...δεν κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν κάποια πρόσθετα μέτρα.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερα αυξημένους ρύπους πολύ πάνω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια για τρία τουλάχιστον 24ωρα συνεχόμενα. ".