Wednesday, April 8, 2009

ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗΣ!!!



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Φρένο στη δημαρχιακή διαδοχή βάζει ο Χριστόδουλος Οικονομίδης


Πονοκέφαλο προκαλούν στα μέλη της παράταξης, πρωτίστως όμως στους δελφίνους και τους υποψήφιους διαδόχους που είχαν αρχίσει... πρόβες για το δημαρχιακό κοστούμι, τα σενάρια που θέλουν τον δήμαρχο Καλαμαριάς Χριστόδουλο Οικονομίδη να είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010. Προς το παρόν ο αρχηγός της παράταξης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν ανταρσίες, που μοιραία θα οδηγούσαν σε εκλογική ήττα.

Της Φανής Σοβιτσλή

Την απόφασή του να αποχωρήσει μετά τη λήξη της τετραετίας, την τρίτη κατά σειρά που κρατά τα ηνία του δεύτερου μεγάλου δήμου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Οικονομίδης είχε ανακοινώσει σχεδόν αμέσως μετά τη νίκη στις εκλογές του 2006, λέγοντας ότι η τρέχουσα θητεία θα κλείσει οριστικά τον κύκλο που άνοιξε στο δήμο το 1998. Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε τόσο ενώπιον της δημοτικής ομάδας όσο και δημόσια, άνοιξε, όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της διαδοχής, για την οποία ουκ ολίγοι ήταν οι μνηστήρες. Εξαρχής τα πρόσωπα που ήταν πρώτα στη λίστα της διαδοχής ήταν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από τους πλέον δημοφιλείς, με μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, Οικονομικών Θεοδόσης Μπακογλίδης και Παιδείας-Αθλητισμού και υπεύθυνη της παράταξης Μαρία Παυλίδου. Στη συνέχεια συνεπιβάτες στην κούρσα της διαδοχής εμφανίστηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ιωσηφίδης και Μπάμπης Ξανθόπουλος.
Η επίσημη θέση του δημάρχου Καλαμαριάς είναι ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και θα αποχωρήσει, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Οικονομίδης δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ


Οι φερόμενοι μνηστήρες για το δημαρχιακό θώκο δεν φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ανταρσία, προκειμένου να μείνει ενωμένη η παράταξη, ωστόσο δηλώνουν ότι το ενδεχόμενο ο δήμαρχος να ανακαλέσει την απόφασή του θα τον εμφάνιζε τουλάχιστον αναξιόπιστο στο εκλογικό σώμα και στη δημοτική του ομάδα. "Αυτό που ξέρουμε επισήμως από τον ίδιο τον δήμαρχο είναι πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και αυτό το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους", επισήμανε ο κ. Σαρηγιάννης. "Δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο, σοβαρό και αξιόπιστο, να λέει σήμερα αυτά και αύριο άλλα, γιατί αυτόματα αυτό τον καθιστά αναξιόπιστο. Για αυτό θεωρώ ότι τα σενάρια αυτά είναι εκ του πονηρού και δεν εκπορεύονται από τον δήμαρχο", υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος. Αποφασισμένος να στηρίξει τον νυν δήμαρχο όποια επιλογή και αν κάνει δήλωσε και ο κ. Μπακογλίδης, ένας από τους πέντε μνηστήρες, και πρόσθεσε πως μια τέτοια συζήτηση είναι μάλλον πρώιμη και ότι "θα πρέπει να περιμένουν όσοι αγωνιούν στις αρχές του 2010, όταν και το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τις επιλογές του". Αντίθετη σε διαχωρισμούς και αντάρτικα δήλωσε και η μόνη γυναίκα στην υπόθεση της διαδοχής κ. Παυλίδου, η οποία τόνισε πως "πάνω από όποια φιλοδοξία, για μένα μετράει η ενότητα της παράταξης". Επισήμανε ακόμη ότι κατανοεί την ανησυχία των ενδιαφερομένων, αλλά "ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση του δημάρχου ότι αποχωρεί να δημιουργήσει στους επιγόνους ανταγωνιστικές διαθέσεις".

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

Ακούστηκε δια στόματος του Δημάρχου Καλαμαριάς κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 6 Απριλίου 2009
"Σας πληροφορώ ότι θα είμαι υποψήφιος για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές"
"Στο καλό και να μας γράφεις..."

Ακούστηκε δυνατά σχόλιο από το ακροατήριο"

Κι εκείνος δεν απάντησε...
ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΟΙΤΑΧΤΗΚΑΝ...

Τί ήθελε να πει ο ποιητής;