Saturday, April 25, 2009

"Θεατρικές Συναντήσεις" στην Καλαμαριά

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του θεατρόφιλου κοινού της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά και για διάστημα έξι εβδομάδων η Καλαμαριά, όπου διοργανώνονται στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, θεατρικές συναντήσεις σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση, καλλιτεχνικός διευθυντής της οποίας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Θανάσης Παπαγεωργίου, θα διαρκέσει από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 31 Μαΐου.

Η αυλαία των παραστάσεων θα ανοίξει με την πολωνική ομάδα "Teatr Wiczy", που θα παρουσιάσει το έργο "Broken Nails", ένα πορτρέτο της Μάρλεν Ντίτριχ (22-26 Απριλίου).

Θα ακολουθήσουν ο Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή", που θα ανεβάσει την "Τρελοβγενιώ" της Ινές Κανιατί (27-28 Απριλίου), και η ομάδα "Ex Animo", με την παράσταση "Νοσφεράτου Διδόντικους", μια κωμική παραλλαγή του μύθου του κόμη Δράκουλα (5-10 Μαΐου).

Tο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν θα πάρει τη σκυτάλη από τις 13 έως τις 17 Μαΐου με τη μουσικοθεατρική παράσταση- αφιέρωμα στον Κουν «Από της ζωής τα μέρη χάθηκαν οι ποιητές".

Την κωμωδία του Μολιέρου "Ζωρζ Νταντέν" θα ανεβάσει ο θίασος "Τόπος Αλλού" (20-24 Μαΐου), ενώ το Θέατρο του Νέου Κόσμου έχει επιλέξει ένα περισσότερο σύγχρονο έργο, που αφορά στις πληγές του πολέμου, το "Σφαγείο" του Ιλάν Χατσόρ (27-31 Μαΐου).

Η αυλαία θα πέσει με την παιδική παράσταση "Το μπαούλο με τα παραμύθια" από το θίασο "Αερόπλοιο" (22 και 24 Μαΐου).

Ενδιαφέρον στοιχείο της διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους συντελεστές των παραστάσεων. Επίσης, τις παραστάσεις θα πλαισιώσουν και σεμινάρια υποκριτικής και θεατρικής μουσικής για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ypoloipo