Thursday, March 19, 2009

«Η Καλαμαριά συμμετέχει στην ώρα της Γης»

Ο Δήμος Καλαμαριάς επιθυμώντας να συμβάλλει στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός που έγινε ποτέ κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώνει τις δυνάμεις του μαζί με άλλους φορείς για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20.30.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμαριάς θα κατεβάσει τους διακόπτες των δύο δημαρχιακών μεγάρων και της νέας κεντρικής πλατείας του Δημαρχείου που βρίσκονται επί των οδών Μεταμορφώσεως 9 και Κομνηνών 58 αντίστοιχα, για μία ώρα. Παράλληλα παροτρύνει τους δημότες να συμμετέχουν και αυτοί ενεργά στην «ώρα της Γης».

Με αυτόν τον τρόπο αποστέλλεται ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι απαιτείται η δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προς όφελος του πλανήτη.
Να σημειωθεί ότι η «Ώρα της Γης 2009» διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 χώρες και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει καθημερινά, ενώ στην Ελλάδα η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία του WWF διοργανώνεται σε συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.


Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς www.kalamaria.gr ή την ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece.