Monday, March 23, 2009

Δια…δημοτικά/Δια….πολιτικά

Παραλία, Λίστα εργαζομένων, πρώην ΔΕΤΠΑΚ, νυν ΔΕΤΕΚ ΑΕ κ. α.

Η παραλία, η νέα Ανώνυμη Εταιρεία, η επιβράβευση της μικροκομματικής «συναλλαγής» και ο πολιτικός αμοραλισμός της ηγεσίας του δήμου, κρατούν την επικαιρότητα στην Καλαμαριά αυτές τις μέρες και από ότι φαίνεται θα την κρατούν για πολύ καιρό ακόμα..

@Στην αντιπολίτευση, μείζονος και ελάσσονος, που στο δημοτικό συμβούλιο της 9-3-2009 κατήγγειλε για μια ακόμα φορά τη σύσταση ΑΕ στην Παραλία και τάχτηκε κατά της «επιλεκτικής» επιλογής του πλεονάζοντος προσωπικού της ΔΕΤΠΑΚ να περάσει στις υπηρεσίες του δήμου που αποφάσισε η ηγεσία του δήμου, εκφράζοντας ενιαία θέση να περάσουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο δήμο..

@Στους εργαζόμενους, στο σύλλογο υπαλλήλων του δήμου, στους πολίτες που παρακολουθούσαν το δημοτικό συμβούλιο και εκφράστηκαν με τον ένα ή άλλο τρόπο και κατά της ΑΕ και κατά του διαχωρισμού των εργαζομένων με «λίστα»

@και στον κ. Ξανθόπουλο και στην κ. Παυλίδου, δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης που ανεξάρτητα αν τελικά ψήφισαν την εισήγηση του δημάρχου, τοποθετήθηκαν θετικά και με πρόταση να περάσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΤΠΑΚ στο δήμο..

@στο δήμαρχο που απεγνωσμένα, χωρίς επιχειρήματα προσπαθούσε να στηρίξει την «εισήγησή του» και να «δικαιολογήσει» την επιλογή του προσωπικού και γενικά την πολιτική του, για την παραλία ,τη σύσταση της ΑΕ και τους «κομμένους» εργαζόμενους της ΔΕΤΠΑΚ.

@Στη συμπολίτευση που για μια ακόμα φορά για τόσο σοβαρό θέμα έδειξε με τη στάση της ότι την πολιτική ευθύνη ως ηθική και κοινωνική αξία την εξαντλεί σε «μικροπολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες».

Τελικά ρε παιδιά ποιος έκανε αυτή την διαβόητη «λίστα» με την επιλογή των 12 εργαζομένων της πρώην ΔΕΤΠΑΚ;*

@Ο δήμαρχος που ρωτήθηκε, είπε «μου έφεραν ένα χαρτί με ονόματα»!!!

@Στελέχη του δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και οι «διοικητικοί» της ΔΕΤΠΑΚ, δεν ήξεραν, δεν είδαν, δεν γνώριζαν!!!

@Το αρμόδιο σύμφωνα με το νόμο όργανο, ΔΣ της νέας Ανώνυμης Εταιρείας που έπρεπε να κάνει την επιλογή του «πλεονάζοντος προσωπικού» δεν γνώριζε καν τους εργαζόμενους, δεν κάλεσε ποτέ καμιά σύσκεψη, δεν έκανε ποτέ μια κουβέντα αξιολόγησης, τίποτα!! Άλλωστε μόλις προχθές συγκροτήθηκε σε σώμα, πότε θα προλάβαινε να κάνει την αξιολόγηση και την πρόταση;

*Πληροφορίες λένε ότι η λίστα και ή απόφαση για τους «κομμένους» εργαζόμενους πάρθηκε σε γραφείο του «κομματικού μέντορα» της παράταξης του δημάρχου…

@Επίσης άλλες πληροφορίες λένε για «αγώνα δρόμου» κάποιων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης να τακτοποιήσουν τα «δικά τους παιδιά» στο δήμο συνεπικουρούμενοι από τα «επιφανή στελέχη» της ΔΕΤΠΑΚ, τον πρώην πρόεδρο κ. Θεοδοσίου και τον διευθυντή κ. Γκοτζαμανίδη πάντα με την επίβλεψη του «μέντορα»!!!

@Το γεγονός ότι ακούστηκε να λέγεται ότι στην απόφαση για την επιλογή των εργαζομένων συμμετείχε ομάδα «γλάρων πληροφοριοδοτών της μαρίνας» διαψεύδεται από τους ψαράδες….

« ΒΙΚΟΣ»