Saturday, March 28, 2009

ΤΟΥΡΛΟΥ-ΤΟΥΡΛ0Υ



@Μέχρι προ τινος ακούγαμε από τα επίσημα χείλη των διοικούντων τον Δήμο την άριστη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τοπική μας αυτοδιοίκηση και την, λόγω ευρωστίας, υψηλή της δανειοληπτική μας ικανότητα… ΑΥΤΑ… ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ…
Γιατί ξαφνικά, το χαρτί άλλαξε και η οικονομική κατάσταση του Δήμου από «ρόδινη» μετετράπη σε «μαύρη και άραχνη!»
«Σε λίγο δε θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους εργαζόμενους»

Αυτά λέχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου δια στόματος Δημάρχου… Ο οποίος κατά την προσφιλή του συνήθεια, φόρτωσε τις ευθύνες στην κεντρική διοίκηση που εξαφάνισε ως δια μαγείας τον νόμο παρεπιδημούντων!!!
Με το συγγνώμη κ. Δήμαρχε ο φόρος παρεπιδημούντων ήταν, δηλαδλη, που εγγυόταν την οικονομική ευρωστία του Δήμου;
Πολύ ωραία… Κι αφού το βλέπατε να έρχεται το «κακό», τι κάνατε, κατεβάσατε τις πλερέζες και το ρίξατε στο κλάμα;
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι…. Κι ένας πρώην εύρωστος Δήμος να παραπαίει μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας!!! Πάλι καλά….

@ Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μπήκατε και στο χορό των Ανωνύμων Εταιρειών!!! Χωρίς ασφαλώς, να γνωρίζετε τις ευθύνες που αναλαμβάνετε με τη δημιουργία στην κυριολεξία στο γόνατο μιας κοινής ανώνυμης εταιρεία που όπως πληροφορούμεθα προσλαμβάνει εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις, χωρίς προσληψη, χωρίς ασφάλιση και… θα πληρώνονται με Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης που είναι καταχρηστικές από ένα σημείο και μετά…

@ Πληροφορούμαστε ακόμη ότι θα ανοίξουν τα αναψυκτήρια και θα πάνε κάποιοι εργαζόμενοι να εργαστούν χωρίς πρόσληψηυ και ασφάλιση!!! Καθεστώς κοντεύει να γίνει στο Δήμος μας η «μαύρη εργασία»… Άντε και εις ανώτερα!

@Γνωρίζουμε ακόμη ότι προκήρυξη για τους εποχικούς δεν έγινε!!! Έχουμε και το θλιβερό προηγούμενο με τις παράνομες προσλήψεις στην πρώην ΔΕΤΠΑΚ…

@Εσάς επιλέξανε να πληρώσετε τη νύφη κ. Καρυπίδη; Έτσι θα λειτουργήσει η νέα ΑΕ που συστήστε μέσα στην παρανομία και την παρατυπία; Έτσι θα διασφαλιστούν η εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων;

@Όσο συμπαθής και αν μου είστε κ. Καρυπίδη δεν μπορώ παρά να σας ζητήσω να με ενημερώσετε για την οικονομική κατάσταση της νέας ΑΕ και αν είναι σε θέση με τις υπάρχουσες συνθήκες να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τη;!

@Κύριε Δήμαρχε, η μελέτη που ψηφίστηκα από την παράταξή σας για τη μετατροπή της ΔΕΤΑΚ και της ΔΕΤΠΑΚ σε ΑΕ και έγινε απόφαση λέει ότι το νέο ΔΣ της ΑΕ θα αποφασίζει για το πλεονάζων προσωπικό που θα περάσει στο Δήμο.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩς ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!

@Ολισθηρός ο δρόμος που επιλέξατε κ. Δήμαρχε… ΟΛΙΣΘΙΡΟΣ!!!

@ Και κάτι ακόμα κ. Δήμαρχε… Διάβασα τα ονόματα του νέου ΔΣ της ΑΕ που διορίσατε και βλέπω και τον κ. Θεοδοσίου στο ΔΣ! Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Θεοδοσίου, αλλά όπως κι εσείς γνωρίζετε ο κ. Θεοδοσίου στη θητεία του ως πρόεδρος της ΔΕΤΠΑΚ προέβη σε ουκ ολίγες παράνομες πράξεις και προσλήψεις και ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι με πόρισμα του ΑΣΕΠ παραπέμπεται για τις προσλήψεις του 2007 στη ΔΕΤΠΑΚ με την κατηγορία «αν όχι από δόλο, αλλά από βαριά αμέλεια»
Πέστε μας κ. Δήμαρχε, με το διορισμό του στο ΔΣ της ΑΕ, επιβραβεύεται τις πράξεις και τις παραλήψεις του;

@Ένα «υπό κατηγορία» άτομο είναι δυνατόν να μετέχει στο ΔΣ μια υπό ίδρυση Α.Ε; Για Δείτο πιο προσεκτικά…