Saturday, October 23, 2010

Η οργή του κόσμου αποτυπώνεται πλέον στα γκάλοπ

Factorx


Ότι και να είναι, γιατί όλοι παίζουν παιχνίδια, η δημοσκόπηση που μετέδωσε το Mega και την οποία πραγματοποίησε η GPO με δείγμα 5.000 ατόμων αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Δύο στους τρεις πολίτες κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, σχεδόν 8 στους 10 πιστεύουν ότι τα πάντα κινούνται με βάση το Μνημόνιο κι όχι κάποιο άλλο σχέδιο, σχεδόν οι μισοί κρίνουν αρνητικά τον πρωθυπουργό ενώ στην Αττική ψηφίζουν πλέον ανοικτά τον Γ. Δημαρά και ο Γ. Σγουρός δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Β. Κικίλια για το δεύτερο γύρο.
Είναι εμφανής πλέον η δυσαρέσκεια του κόσμου για το Μνημόνιο που έχει υποθηκεύσει το μέλλον του. Η ψήφος είναι και ψήφος διαμαρτυρίας και ψήφος αντιμνημονιακή. Οι πολίτες λένε στον πρωθυπουργό «Γιώργο, δεν έρχεται το παγόβουνο προς το πλοίο, ο Τιτανικός πάει προς το παγόβουνο. Αλλαξε ρότα».

Αυτό είναι το καθαρό μήνυμα των ψηφοφόρων. Αλλά πρόκειται και για ξεκάθαρο μήνυμα των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα media και βλέπουν ότι πάνε για φούντο εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Εργα δε γίνονται, το ΠΔΕ δεν υπάρχει, προκηρύξεις διαγωνισμών δεν υφίστανται, ξένες επενδύσεις δεν έρχονται, ανάπτυξη δεν υπάρχει, νέοι φόροι μπαίνουν.
Τα γκάλοπ καθρεπτίζουν την οργή του κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ χάνει, η ΝΔ αργά αλλά σταθερά εξαιτίας της επιμονής του Αντ. Σαμαρά στο Αντι-μνημόνιο, κερδίζει.
Η κάλπη θα δώσει την τελική εικόνα μιας κοινωνίας που βράζει. Κι αν δεν αλλάξει τίποτε σύντομα, τότε η… Γαλλία θα έλθει πολύ κοντά με την Ελλάδα. Και γνωρίζετε όλοι τι γίνεται αυτή την περίοδο στη Γαλλία.

No comments: