Tuesday, October 26, 2010

Ομολογία αποτυχίας

Φανερά τρομοκρατημένος ο Πρωθυπουργός , φάνηκε χθες απολογητικός, φλύαρος κι αμήχανος μπροστά στα γεγονότα, στη λαϊκή κατακραυγή και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πολιτική του μνημονίου θα τιμωρηθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Με παραδοξότητες και έωλα επιχειρήματα προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι οι αποφάσεις του ήταν σωτήριες. Στην προσπάθειά του αυτή έπεσε σε αντιφάσεις. Τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν άφηνε να εννοηθεί ότι αν δεν ψηφίσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές Σγουρό, Καμίνη και Τατούλη, οι αγορές θα μας απειλήσουν με χρεοκοπία; Τους γνωρίζουν τους κυρίους αυτούς οι αγορές; Θα μας κάνουν «ντα» αν τους μαυρίσουμε;
Μας είπε ότι εφόσον «θα είμαστε συνεπείς» εμείς οι πολίτες θα βγούμε από την επιτήρηση το 2013. Μήπως εμμέσως προσέφυγε σε εκβιαστικά διλήμματα χθες ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να λάβει λευκή επιταγή;
Αλήθεια, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι κανείς δεν δίνει λευκή επιταγή μετά τα όσα συνέβησαν τον χρόνο αυτόν; Αρέσκονται στη νέα τεχνολογία εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Και στα κοινωνικά δίκτυα.Εμείς απλώς μεταφέρουμε μηνύματα που βρήκαμε στο «Twitter».«Συγγνώμη, μας απειλεί;», ρωτάει κάποιος. «Δηλαδή να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μην το ερμηνεύσουν λάθος οι αγορές. Αυτό κι αν είναι επιχείρημα», επισημαίνει άλλος. Και τα μηνύματα έπεφταν βροχή χθες το βράδυ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ξεκάθαρα, ομολογώντας την ήττα του, ότι αν διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς, ακόμη και από τον πρώτο γύρο, αν ο λαός δεν του δώσει τη «λευκή επιταγή», τη νέα ευκαιρία που επιθυμεί για να συνεχίσει το έργο του, τότε θα προσφύγει στις κάλπες. Εμμεσος εκβιασμός που θυμίζει άλλες εποχές καθώς στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το θυμήθηκε και ο ίδιος χθες στη συνέντευξή του.

No comments: