Friday, October 8, 2010

Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να σπάσει τον «τσαμπουκά» της κοινωνίας..

Στην ομιλία του χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, ουσιαστικά κούνησε το δάκτυλο στην κοινωνία και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε με έντονο ύφος ότι, είτε φωνάξουμε, είτε διαμαρτυρηθούμε, είτε ακόμα καταψηφίσουμε τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το μνημόνιο θα εφαρμοστεί πιστά και απαρέγκλιτα για τα επόμενα χρόνια. Φυσικά....οι απόλυτα πειθήνιοι βουλευτές του χειροκροτούσαν ζωηρά.
Εμείς εκτιμούμε ότι η στάση αυτή του κ. Παπανδρέου, το ύφος του και η εκνευριστική αδιαφορία για τις δικές μας αγωνίες και τις δικές μας απόψεις, στόχο έχουν να φοβίσουν, να κόψουν τον αέρα και να κάμψουν το ηθικό των ανησυχούντων πολιτών, περνώντας το μήνυμα «φωνάξουμε δεν φωνάξουμε» στο τέλος θα το βουλώσουμε θα βάλουμε την ουρά στα σκέλια και θα εξαθλιωθούμε για να γλιτώσουν τα συμφέροντα της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης και των ξένων τοκογλύφων.
Ταυτόχρονα τα κομματικά συνδικάτα αποσύρονται από οποιαδήποτε διεκδίκηση και στήριξη της κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή από την πλευρά του ΣΕΒ δινόταν αμέριστη συμπαράσταση στην κυβέρνηση για την εφαρμογή του μνημονίου.
Πιστεύουμε όμως, ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν εκνευρισμό και μάλλον αυτός ο εκνευρισμός προέρχεται από το ότι τα μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση από την κοινωνία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την ίδια.

Hasapis

No comments: