Thursday, October 21, 2010

«ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ»


Τα περισσότερα σχολικά κτίρια μπορούν να μεταμορφωθούν σε πόλους πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τους πολίτες.
Έτσι τα σχολικά κτίρια αξιοποιούνται πλήρως και με πολλαπλά οφέλη, για την πόλη. Με το πρόγραμμα ανοικτά σχολεία που ξεκινά ο ΟΣΚ, σε ορισμένα σχολεία της Αθήνας, οι εν λόγω χώροι αποκτούν internet cafe, μικρές βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, χώρους οικιακού σινεμά, δάπεδα μίνι ποδοσφαίρου και μπάσκετ σωστά εξοπλισμένα.
Επιπλέον, στο προαύλιο γίνονται κατάλληλες φυτεύσεις, προσφέροντας πολύτιμο κοινόχρηστο πράσινο.
Ο Δήμος πρέπει άμεσα να συμμετάσχει σ' αυτό το πρόγραμμα προσθέτοντας και άλλες λειτουργίες, σ' αυτούς τους πολυχώρους όπως αίθουσες virtual reality για εκπαιδευτικούς σκοπούς, θερινό σινεμά στην ταράτσα ή στην αυλή, αίθουσες σεμιναρίων κ.τ.λ.
Συγκεκριμένα τα «ανοικτά σχολεία» γίνονται πόλοι πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και εκπαίδευσης με τη λειτουργία τους τις απογευματινές ώρες.
Πρόθεσή μας είναι να αναπτύξουμε προγράμματα καλλιέργειας των συναισθηματικών και γνωστικών δεξιοτήτων στους μαθητές της α' και β' βαθμίδας εκπαίδευσης, με την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και των μαθητικών κοινοτήτων.
Προγράμματα πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως ο αθλητισμός, τα ομαδικά παιχνίδια, τα εικαστικά, το βιβλίο, η μουσική θα αναπτυχθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και αρχικά στα σχολεία με ένα κύκλο λειτουργίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

No comments: