Thursday, March 25, 2010

Goldman Sachs: "Βλέπει" βοήθεια 27 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα από ΔΝΤ

Oικονομική «βοήθεια» ύψους 27 δισ. δολαρίων (20 δισ. ευρώ), σε διάστημα 18 μηνών, μπορεί να λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με τη Goldman Sachs. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, o επικεφαλής για την Ευρώπη οικονομολόγος της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, Έρικ Νίλσεν, δήλωσε ότι τις προσεχείς εβδομάδες ή το αργότερο μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα στραφεί στο ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια.

«Αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους ηγέτες να συζητήσουν το θέμα πριν η Ελλάδα ξεμείνει από ρευστό. Όταν, δε, ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις (με ΔΝΤ) αυτές θα εστιάσουν σε βοήθεια 20 δισ. ευρώ περίπου εντός 18 μηνών¨, υπογράμμισε ο Νίλσεν.

Ακόμη, αναμένει ότι εάν μία χώρα-μέλος χρειάζεται οικονομική βοήθεια, τότε θα ζητηθεί από το ΔΝΤ να αναλάβει τα ηνία τόσο σε όρους χρηματοδότησης όσο και σχετικά με τους όρους πολιτικής που θα πρέπει να εφαρμοσθεί, ενώ πρόσθεσε ότι «άλλες χώρες-μέλη μπορεί να προμηθεύσουν συγχρηματοδότηση όπως το έπραξαν με χώρες της Ε.Ε. εκτός Ευρωζώνης, όμως αυτό θα είναι δευτερεύουσας σημασίας».

Ypoloipo

No comments: