Saturday, March 6, 2010

Σφοδρή επίθεση Παπουτσή σε Σαχινίδη στην Βουλή



Σοβαρούς εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν. Η φράση του Φίλιππου Σαχινίδη ότι «είναι μεταφυσικό το δίλημμα ανάπτυξη ή δανεισμός» Χρήστου Παπουτσή, που θεώρησε ότι η ατάκα αυτή ήταν απάντηση στην δική του ομιλία, όπου είχε εστιάσει στην ανάγκη ανάπτυξης της χώρας. προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ

«Μην ξεχνάτε ούτε μια στιγμή την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο που μας εξέλεξε και την αγωνία του», είπε ο κ. Παπουτσής στον κ. Σαχινίδη και προχώρησε σε ευθεία προσωπική επίθεση εναντίον του: «Τι είναι αυτά που ακούμε; Σε ποιά κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Στην θέση που εσείς κάθεστε κάθισαν διαπρεπείς πολιτικοί. Ξέρετε κανέναν δανειστή να ενδιαφέρεται αν θα σωθεί ο δανειζόμενος; Φέρτε άμεσα το φορολογικό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που τα έχετε καθυστερήσει, αλλιώς οδηγούμαστε στην ύφεση».

Εμφανής ήταν η απογοήτευση του υφυπουργού Οικονομικών από το «συντροφικό» μαχαίρωμα. Αμέσως σχεδόν αποχώρησε στεναχωρημένος από την αίθουσα και έφυγε από τη Βουλή, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έσπευσε να πάει δίπλα του και να συζητήσει μαζί του για αρκετή ώρα, προσπαθώντας να τον ηρεμίσει.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο κ. Σαχινίδης σκέφτηκε ακόμα και την παραίτηση, θεωρώντας εαυτόν θιγόμενον από όσα του είπε ο κ. Παπουτσής. Ωστόσο, ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια διέψευδαν ότι υπήρξε κάτι τέτοιο και σχολίαζαν ότι ακόμα και αν συνέβαινε, η παραίτηση δεν θα γίνονταν αποδεκτή.



Ypoloipo

No comments: