Wednesday, March 24, 2010

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Αφορμή παίρνοντας από την επικίνδυνα αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Δήμο μας γράφαμε στο blog της παράταξής μας:
http://oloigiatinkalamaria.blogspot.com/2010/03/blog-post_18.html

ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Γυρίζουμε κάποιους μήνες πίσω όταν δημόσια εκφράσαμε την άποψη ότι η εγκληματικότητα, η οποία μέρα με την ημέρα παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις, έπρεπε να τύχει της άμεσης προσοχής του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία δεν φαίνεται να αποδέχεται ή να γνωρίζει τις αρμοδιότητές της, όπως αυτές ορίζονται από σχετικό Προεδρικό διάταγμα.
Λάβαμε μάλιστα και ανώνυμο mail, πιθανόν από κάποιον που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, που ούτε λίγο, ούτε πολύ μας χαρακτήρισε άσχετους ως προς τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας!!!
Ο ανώνυμος αποστολέας, παρότι δεν συνηθίζουμε να απαντούμε σε ανώνυμες επιστολές, έλαβε την απάντησή του… αλλά ως φαίνεται τόσο η Δημοτική Αστυνομία, όσο και η διοίκηση δεν έλαβαν υπόψη τις παρατηρήσεις και τις παραινέσεις μας, αφού καμία επιτροπή πρόληψης της εγκληματικότητας δεν δημιουργήθηκε, ούτε και η τακτική της ΔΑ άλλαξε μένοντας κατ’ ουσία περιορισμένη στην τακτική επιβολής προστίμων για παράνομο παρκάρισμα…
Κάποιοι άλλοι Δήμοι όμως, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Θεσσαλονίκης, δείχνουν να κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος και παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του…
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την παρουσία του νέου Δημάρχου θα δοθεί η δέουσα προσοχή στο θέμα αυτό που απασχολεί πολύ σοβαρά τους συνδημότες μας.

Με χαρά και ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο νέος Δήμαρχος της Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης , σε αντίθεση με τον αποφασίζω και διατάζω προκάτοχό του Χρ. Οικονομίδη, και μας διαβάζει, αλλά και αποδέχεται προτάσεις της αντιπολίτευσης που μοναδικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας…
Και ιδού η απόδειξη:

Μέτρα για την εγκληματικότητα στη Καλαμαριά

Η αύξηση της εγκληματικότητας στα όρια του δήμου Καλαμαριάς, οδήγησε τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη, να ανακοινώσει, μετά από σύσκεψη με τις αστυνομικές αρχές, την επαναδραστηριοποίηση του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας.
Στόχος θα είναι η διαχείριση του προβλήματος της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο και η μείωση ή η εξάλειψη του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών.
Ο δήμαρχος, με αφορμή και τις μέρες του Πάσχα, ζήτησε καλύτερη αστυνόμευση, κυρίως με πεζές περιπολίες στο εμπορικό κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, οι οποίες θα κάνουν τον πολίτη να νιώθει πιο ασφαλής και συγχρόνως θα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα προς τους επίδοξους παραβάτες.
Επίσης, από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους της Καλαμαριάς και θα μοιράζουν στους πολίτες ειδικό φυλλάδιο με συμβουλές για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών.


ΥΓ
Ίσως ο κ. Δήμαρχος σε αντίθεση με τον κ. Οικονομίδη που επί τρία χρόνια κορόιδευε την μείζονα αντιπολίτευση αρνούμενος να της παράσχει γραφείο και γραμματειακή υποστήριξη όπως ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων επιτάσσει, αποφασίσει να της παραχωρήσει το γραφείο και την γραμματειακή υποστήριξη που δικαιούται η αντίπολίτευση...

Ypoloipo

No comments: