Thursday, March 18, 2010

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Γυρίζουμε κάποιους μήνες πίσω όταν δημόσια εκφράσαμε την άποψη ότι η εγκληματικότητα, η οποία μέρα με την ημέρα παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις, έπρεπε να τύχει της άμεσης προσοχής του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία δεν φαίνεται να αποδέχεται ή να γνωρίζει τις αρμοδιότητές της, όπως αυτές ορίζονται από σχετικό Προεδρικό διάταγμα.
Λάβαμε μάλιστα και ανώνυμο mail, πιθανόν από κάποιον που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, που ούτε λίγο, ούτε πολύ μας χαρακτήρισε άσχετους ως προς τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας!!!
Ο ανώνυμος αποστολέας, παρότι δεν συνηθίζουμε να απαντούμε σε ανώνυμες επιστολές, έλαβε την απάντησή του… αλλά ως φαίνεται τόσο η Δημοτική Αστυνομία, όσο και η διοίκηση δεν έλαβαν υπόψη τις παρατηρήσεις και τις παραινέσεις μας, αφού καμία επιτροπή πρόληψης της εγκληματικότητας δεν δημιουργήθηκε, ούτε και η τακτική της ΔΑ άλλαξε μένοντας κατ’ ουσία περιορισμένη στην τακτική επιβολής προστίμων για παράνομο παρκάρισμα…
Κάποιοι άλλοι Δήμοι όμως, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Θεσσαλονίκης, δείχνουν να κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος και παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του…
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την παρουσία του νέου Δημάρχου θα δοθεί η δέουσα προσοχή στο θέμα αυτό που απασχολεί πολύ σοβαρά τους συνδημότες μας.
Από το nνούμερο1 blog taxalia της Θεσσαλονίκης αναδημοσιεύουμε σχετική με τα παραπάνω θέμα είδηση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ελπίζοντας να υπάρξει ανάλογη αντίδραση και από τον Δήμο Καλαμαριάς.

Θεσσαλονίκη: Συνεδρίαση της Δημοτικής Αστυνομίας και του Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας με το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου του Σ.Π.Ε. συμμετείχαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των μελών του Συμβουλίου του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος. Μετά τη γενική τοποθέτηση του Προέδρου, Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Θεόδωρου Αθανάσαρου και μελών του Σ.Π.Ε. αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και...

διανεμήθηκαν, ενόψει των εορτών του Πάσχα, στους παρευρισκομένους ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες προστασίας της ζωής και περιουσίας μας. Προέκυψε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των δραστηριοτήτων του Σ.Π.Ε. και εκφράζουν τις ανησυχίες και τους φόβους για τα αυξανόμενα κρούσματα μικρομεσαίας εγκληματικότητας που απασχολούν τους κατοίκους του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος.

Έγινε καταγραφή συγκεκριμένων χώρων που αποτελούν εστίες εκδήλωσης παραβατικής συμπεριφοράς, διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών κ.λ.π. Επίσης, επισημάνθηκε η έλλειψη φωτισμού σε πάρκα και πλατείες καθώς και η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης.

Τα μέλη του Σ.Π.Ε. θα επεξεργαστούν όλες τις προτάσεις των μελών του Συμβουλίου του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και ο Πρόεδρος, κ. Θεόδωρος Αθανάσαρος, θα προβεί σε σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διευθετηθούν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που συζητήθηκαν.

Ypoloipo

No comments: