Wednesday, November 26, 2008

O ΧΩΡΟΣ « ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ» ΠΑΕΙ …ΠΕΡΙΠΑΤΟ



Του Σάββα Δημητριάδη


* Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να συστήσει Ανώνυμη Εταιρεία με εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και να προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν εταιρεία «συμφερόντων» της περιουσίας του δήμου και των πολιτών της Καλαμαριάς ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής παραπλάνησης, πολιτικής σκοπιμότητας και προσωπικών φιλοδοξιών!

* Τώρα καταλαβαίνω τα συνθήματα στα πανώ της διοίκησης του δήμου, «ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ» «ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ……»

Τους πολίτες της Καλαμαριάς είχε στο νου του ο Δήμος, να μας κάνει μετόχους της Ανώνυμης Εταιρείας!!!

* Με μια μετοχή θα έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, με περισσότερες θα έχουμε «δικαιώματα» στη θάλασσα, στην άμμο, στο πρανές….

* Εύγε κύριοι της ηγεσίας του δήμου για την «κοινωνική σας προσφορά»!!!

* Αυτή η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι ο Δήμος, οι δημότες, ο μοναδικός ιδιοκτήτης και ο μοναδικός φυσικός φορέας για τη διαχείριση του χώρου της παραλίας.

Αποξένωσε με την πολιτική της τον δημότη Καλαμαριάς από τον χώρο του.

* κ. Δήμαρχε, που με τόσο πάθος και βιασύνη στο δημοτικό συμβούλιο προχωρήσατε στη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας, είστε υπόλογος απέναντι στους Καλαμαριώτες γιατί στο Πρόγραμμα της παράταξης σας στις εκλογές πουθενά δεν λέτε ότι θα συστήσετε Ανώνυμες Εταιρείες για να «διασφαλίσετε» μ’ αυτές τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, δηλαδή, παραπλανήσατε τους Καλαμαριώτες...

* Παιδί κυνηγούσα το παιχνίδι και αυτό ολοένα γλιστρούσε, ξέφευγε. Ζω με εικόνες κι αναμνήσεις παιχνιδιού, σχεδόν εξορισμένες, μακρινές, εξ’ αιτίας της πόλης που ζω, της πυκνής δόμησης , των στενών δρόμων, του τσιμέντου. Πουθενά μια αλάνα, ένα κήπος, μια ανοιχτοσιά!

* Μόνο η παραλία μας, 3 χιλιόμετρα μήκος, αλλά που να βγεις στην άμμο, στο κύμα, να σε χτυπήσει το αεράκι, να περπατήσεις ελεύθερα. Σύρματα, μπλόκια, μπετά, πάλι σύρματα, «ιδιωτικά πάργκινγκ», ένα πράμα γκέτο. Ημιθανής ερημιά!!!

* Τώρα με την Ανώνυμη Εταιρεία ησύχασα κάπως, σκέφτομαι, θα βάλουν και SECURITY, να φυλάνε όλα αυτά τα περάσματα.

Σα να ακούω τους φύλακες: « Μη πάτε από δω κύριε, ούτε από κει είναι ιδιωτικός χώρος της Ανώνυμης Εταιρείας…»