Thursday, November 20, 2008

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΟΥ» κ. ΔΗΜΑΡΧΕ…


Καλαμαριά, δημοτικό θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καφίρη, επίτιμου αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου για τον Καλαμαριώτη δημοσιογράφο Γρηγόρη Στακτόπουλου.

Η γνωσή υπόθση Πολκ και η τραγωδία της ελληνικής δκαιοσύνης.
“Θέλω να ακούσω ότι έγινε δεκτή η αίτηση αναψηλάφησης, να την πάω στα νεκροταφεία και να τη δείξω στον Γρηγόρη, για να του πω: Η ελληνική δικαιοσύνη σε αθώωσε”.

Η κραυγή της γυναίκας που έχει αφιερώσει τη ζωή της για τη δικαστική δικαίωση του συζύγου της, δημοσιογράφου Γρηγόρη Στακτόπουλου, σε βάρος του οποίου στήθηκε μία πρωτοφανής πλεκτάνη, για να ενοχοποιηθεί και να καταδικαστεί για τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ το Μάιο του 1948 στη Θεσσαλονίκη, αντηχεί ακόμη και σήμερα στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, 60 χρόνια μετά το μυστηριώδες έγκλημα.

Από τις λίγες φωνές της δικαιοσύνης που αντιστάθηκαν στην πάγια ετυμηγορία του Αρείου Πάγου ήταν αυτή του επίτιμου αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Αθανάσιου Γ. Καφίρη.

Ο κ. Καφίρης στο βιβλίο του παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες των τεσσάρων απορριπτικών αποφάσεων του Αρείου Πάγου για την αναψηλάφηση της υπόθεσης, ενώ αναλύει όλα τα κρίσιμα στοιχεία της στημένης έρευνας που οδήγησαν στην καταδίκη Στακτόπουλου.
“Κάτι δεν πήγαινε καλά στη συγκρότηση της σχετικής κατηγορίας, στην ανακριτική διερεύνηση, στην καταδίκη και στη μετέπειτα εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι και σήμερα. Κάποιες περίεργες καταστάσεις, κάποιες παραδοξότητες, κάποια ανεξήγητα γεγονότα, κάποιοι ύποπτοι παραλογισμοί”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας. Υπογραμμίζει παράλληλα πως η υπόθεση αποτελεί μείζον θέμα για την ελληνική πολιτεία και η δικαιοσύνη “βγήκε βαρύτατα τραυματισμένη και υπέστησαν δεινό πλήγμα το κύρος και η αξιοπιστία της”.

Το πάνελ των ομιλητών επί σκηνής.
Συντονιστής της παρουσίασης ο «γνωστός» Γουσίδης, ομοϊδεάτης και συνοδοιπόρος του δημάρχου με τον οποίο, παραμονές Δημοτικών Εκλογών του 2006, «στήσανε» το ωραίο «κόλπο» συκοφάντησης του αρχηγού της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ με εκείνη την κατάπτυστη ανακοίνωση του Γουσίδη και της παρέας του, όπου καταγγέλλονταν ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης ως «υβριστής» των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος γενικότερα!!!
(ΘΑ ΕΠΕΝΕΛΘΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ… ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ»)

Οι υπάλληλοι του δημάρχου στα μέσα και στα έξω να υποδέχονται και να «τακτοποιούν» φιλοξενούμενους και «δικούς» στις διακριτές θέσεις…
Για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τους συνεργάτες του θέσεις υπάρχουν μονάχα στο τελευταίο διάζωμα του θεάτρου!

Πάλι καλά που δεν τον πετάξατε έξω από το «μαγαζί» σας κ. δήμαρχε…

Η αλαζονεία, η μικροψυχία και η ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο!
Θερμά συγχαρητήρια σε σας και στο επιτελείο σας κ. δήμαρχε, μόνο αυτό…

Εμείς δε χρειάζεται να επιμείνουμε περισσότερο στο γεγονός, θα αφήσουμε να το κρίνουν οι συμπολίτες μας…
Εσείς, βέβαια, μπορεί να αισθανθήκατε υπέροχα επιβεβαιώνοντας την παντοδυναμία(;)σας. Να είστε, όμως, βέβαιος ότι δε θα αισθανθούν το ίδιο υπέροχα και οι συμπολίτες μας που θα πληροφορηθούν το γεγονός…

Μόνο μια μικρή υπενθύμιση : Για δικό σας καλό, για την υστεροφημία σας έστω, μια και σε λίγο μας αποχαιρετάτε, καταλάβετέ το επιτέλους, ο δήμος δεν είναι «μαγαζάκι» σας.-