Tuesday, November 11, 2008

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ… ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ…

Συνεχίζονται οι «αυθαιρεσίες», οι «παρανομίες» και τα «νταηλίκια» του προέδρου των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς κ. Στ. Ζαμπέτογλου

Αυτή τη φορά απαγόρευσε στο μέλος του Ε΄ΚΑΠΗ και εκπρόσωπο στο ΔΣ της μείζονος αντιπολίτευσης, συνταξιούχο δάσκαλο κ. Δημήτρη Πούπουρα, να μιλήσει στα μέλη του ΚΑΠΗ, στο οποίο ανήκει, για το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της ανακύκλωσης…

Πρωτάκουστες και εξαιρετικά επικίνδυνες συμπεριφορές που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης ζοφερές εποχές…

Κύριε Ζαμπέτογλου, ως δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος των ΚΑΠΗ οφείλετε να γνωρίζετε ότι το πολίτευμα της χώρας μας είναι η Δημοκρατία, όπως οφείλετε να γνωρίζετε ακόμα ότι δεν έχετε το δικαίωμα να «απαγορεύετε» σε μέλος του ΚΑΠΗ και μέλος του ΔΣ που εκπροσωπεί τη μείζονα αντιπολίτευση, να μιλήσει στους συναδέλφους του για ένα θέμα κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό της ανακύκλωσης.

Κύριε δήμαρχε της Καλαμαριάς, καλείσθε από τη μείζονα αντιπολίτευση να απομακρύνετε άμεσα, αφού φυσικά ερευνήσετε όλα όσα σημαντικά και τεκμηριωμένα η μείζων αντιπολίτευση καταγγέλλει (και δεν είναι λίγα) τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Στ. Ζαμπέτογλου από τη θέση του προέδρου των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς, γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικές, είναι και επικίνδυνες…

…ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΗΦΗΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ.

Στη συνέχεια του παρόντος δημοσιεύουμε επιστολή, για όσα εκτίθενται πιο πάνω, του κ. Δημήτρη Πούπουρα προς τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς…
….ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ…



Προς: τον κ. πρόεδρο των ΚΑΠΗ δήμου Καλαμαριάς

Καλαμαριά

ΘΕΜΑ: Ανακύκλωση

Σε επίσκεψή μου στο γραφείο της κ. προϊσταμένης των υπαλλήλων των ΚΑΠΗ της εξέφρασα την επιθυμία μου, να κάνω ομιλία στο Ε΄ ΚΑΠΗ για την ανακύκλωση. Η ίδια όχι μόνο αποδέχθηκε την εισήγησή μου, αλλά με προέτρεψε, να κάνω τη συγκεκριμένη ομιλία και στα άλλα ΚΑΠΗ του δήμου μας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκα το Ε΄ ΚΑΠΗ και σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό ορίσαμε την ημερομηνία της ομιλίας. Σε λίγες όμως μέρες η κοινωνική λειτουργός μου ανακοίνωσε τηλεφωνικώς ότι δεν μπορώ να κάνω τη συγκεκριμένη ομιλία, γιατί την θεωρείτε εξειδικευμένη και ως τούτου μπορεί να γίνει μόνο από ειδικό αγορητή.

Για την ανακύκλωση, κ. πρόεδρε, μιλούσα για πολλά χρόνια στα σχολεία που υπηρέτησα, όπου εφάρμοζα προγράμματα ανακύκλωσης, τα οποία μάλιστα εξασφάλιζαν και έσοδα στη μαθητική κοινότητα.

Η ανακύκλωση, κ. πρόεδρε, είναι ένα θέμα κοινού ενδιαφέροντος με τεράστια σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος. Μπορεί να το αναπτύξει οποιοσδήποτε διαθέτει περιβαλλοντική ευαισθησία και δεν χρειάζεται κανενός είδους εξειδίκευση. Εξάλλου ο δήμος μας σε συνεργασία με τους άλλους δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης. Για την καλύτερη επιτυχία του προγράμματος αυτού απαιτείται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης μας. Η ευαισθητοποίηση, κ. πρόεδρε, πετυχαίνεται με την πειθώ. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι μπορώ να πείσω έστω κι ένα μέλος του Ε΄ΚΑΠΗ. Κέρδος θα είναι για το κοινωνικό σύνολο.

Αν όμως, ύστερα από τα παραπάνω, εξακολουθείτε να εμμένετε στην άποψή σας, σας παρακαλώ να το φέρετε ως θέμα συζήτησης στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., που θα ακολουθήσει.

Καλαμαριά 3 Νοεμβρίου 2008


Πούπουρας Δημήτριος

Μέλος του Ε΄ ΚΑΠΗ, μέλος του Δ.Σ. ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Όλοι για την καλαμαριά».