Thursday, November 20, 2008

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ» «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ (;) ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ… ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΣΙΔΗΣ.

Ή

Πως «στήθηκε» παραμονές των δημοτικών εκλογών 2006 το «ωραίο κόλπο κατασυκοφάντησης» του Βασίλη Τριανταφυλλίδη με σκοπό να εμποδιστεί η εκλογή του στο Δήμο Καλαμαριάς



Βρέθηκα στο θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καφίρη, επίτιμου αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου για τον Καλαμαριώτη δημοσιογράφο Γρηγόρη Στακτόπουλου.

Συντονιστής της παρουσίασης, όσο μπορεί να γίνει φυσικά, λόγω της νοητικής και φωνητικής καταστάσεως του συντονιστή, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, συνταξιούχος δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Γουσίδης που, όπως φαίνεται, η σύνταξη του δημοσιογράφου δεν του επαρκεί και ζητάει «οικονομικό συμπλήρωμα» από τη θέση του διευθυντή της πολύπαθης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», στερώντας έτσι τη θέση αυτή από κάποιον νεότερο και «μη συνταξιούχο» συνάδελφό του!

Η συναδερφική αλληλεγγύη και η δημοσιογραφική (προεδρική) δεοντολογία σε όλο της το μεγαλείο!

Με το πέρας της παρουσίασης τον πλησίασα, με πολύ προσπάθεια ομολογώ, λόγω της οινοπνευματικής αποφοράς που απέπνεε, και του είπα: «Είμαι ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, αυτός που συκοφαντήσατε παραμονές των δημοτικών εκλογών 2006, ως «υβριστή» των Θεσσαλονικέων δημοσιογράφων και της Β. Ελλάδος γενικότερα…. Με θυμόσαστε;»

Η αντίδρασή του ήταν αξιοθρήνητη!
Ο τρόπος με τον οποίο ψέλλισε ασυνάρτητες συνοικιακού επιπέδου απαντήσεις και φαιδρές δικαιολογίες…
Η βιασύνη του να βρεθεί ανάμεσα σε κόσμο για να παρατήσει τον «κόκορα»….
Οι μπερδεμένες και χωρίς νοηματική σειρά λεκτικές του απόπειρες…

….Μου έδωσαν την εντύπωση ότι είχα να κάνω με ένα θλιβερό ανθρωπάκι μειωμένης ηθικής και διανοητικότητας

Και όμως, το ανθρωπάκι αυτό, ο ομοϊδεάτης και συντρέχτης του Χριστόδουλου Οικονομίδη, «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ», παραμονές Δημοτικών Εκλογών του 2006, «στήσανε» το ωραίο «κόλπο» συκοφάντησης του αρχηγού της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ με εκείνη την κατάπτυστη ανακοίνωση του Γουσίδη και της παρέας του, όπου καταγγέλλονταν ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης ως «υβριστής» των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος γενικότερα!!!
Παραθέτω την κατάπτυστη «καταγελία» του Γουσίδη και της παρέας του, την άμεση αντίδραση μέρους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και τη δική μου επιστολή με την οποία ζητώ από τον «δημοκράτη» πρόεδρο να μου δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτω, χωρίς, βεβαίως, να έχω την ψευδαίσθηση ότι οι κύριοι αυτοί διέθετουν την απαιτούμενη «αρετή και τόλμη» για να απαντήσουν…

Διαβάστε, λοιπόν και θαυμάστε το ήθος και το λόγο του ανδρός... Κυρίως το λόγο (φανερή η έλλειψη γνώσης της ελληνικής γλώσσας) του «συκοφαντικού» λίβελου… Και βαθμολογίστε την κυρία και τους κυρίους δημοσιογράφους που συνυπέγραψαν αυτό το εκτρωματικό μνημείο συκοφαντικού δημοσιογραφικού λόγου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΕΣΗΕΜ–Θ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης καταγγέλλει ως συκοφάντη τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς, γελωτοποιό Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν), για τις κατ’ επανάληψη επιθέσεις του εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Ο χαρακτηρισμός «αλήτες» που απηύθυνε διά στόματος στενού συνεργάτη του στο σύνολο των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης, καθώς και οι απαξιωτικές και χλευαστικές αναφορές του σε ιστορικές εφημερίδες της πόλης, κατά τη χθεσινή προεκλογική του συγκέντρωση, δεν καταδεικνύουν απλώς την αδυναμία του να αρθρώσει πολιτικό λόγο. Δείχνουν επιπλέον το ήθος και το ποιόν του ανθρώπου, αλλά και την βαθιά αμνησία και αχαριστία του: προφανώς οι ίδιοι δημοσιογράφοι ήταν καλοί όταν κάλυπταν δραστηριότητες του κυρίου Κλυνν οι οποίες φιλοδοξούσαν να είναι καλλιτεχνικές.

Ό,τι και να πει ένας Χάρρυ Κλυνν δεν μπορεί ούτε καν να αγγίξει τον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης ή να απειλήσει τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το έργο του. Για τη δραστηριότητα και τη συμπεριφορά του, τον παραδίδουμε στην κρίση της κοινής γνώμης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ–Θ

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΡΑ–ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜ–Θ»

Τις επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων, απ’ όποιον κι αν προέρχονται, τις αποδοκιμάζουμε. Τις αποκρούουμε.

Καταγγέλουμε, πάντα και τους υβριστές των λειτουργών του Τύπου στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να υβρίζει ή να συκοφαντεί το δημοσιογραφικό κόσμο.

Επιμένουμε πάντα-και σ’ όλες τις περιπτώσεις-στη θέση αυτή.

Καταθέτουμε όμως την ένστασή μας για τον τρόπο που επί της αρχής και της διαδικασίας, καταγγέλθηκε από την περιστασιακή πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ–Θ η περίπτωση υποψηφίου δημάρχου, στον οποίο «χρεώθηκε» εκτός των άλλων και βαρύτατος χαρακτηρισμός ο οποίος απευθύνθηκε, με βάση την καταγγελία, «δια στόματος στενού συνεργάτη» του.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το ζήτημα των επιθέσεων εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου και των χλευαστικών–απαξιωτικών αναφορών για ιστορικές εφημερίδες της πόλης, γι αυτό και ζητήσαμε να αντιμετωπιστεί σε συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ –Θ.

Για την ενημέρωσή σας, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, συντάχτηκε πριν εγκριθεί και μάλιστα δια (τηλεφωνικής)… «περιφοράς», από τα τέσσερα μέλη της «Δημοσιογραφικής Ενότητας», το μοναδικό μέλος της τρίτης παράταξης («Προοπτική») και το μοναδικό, επίσης, εκπρόσωπο της τελευταίας από τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές της 29ης Μαϊου 2006.

Συνάδελφοι,

καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων και θέλουμε αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Επιμένουμε, όμως, πρώτα απ’ όλα στη θεσμική λειτουργία της ΕΣΗΕΜ –Θ.

Θεσσαλονίκη 13-10 -2006

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΡΑ –ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ»

Τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ

Γιώργος Αδάμ, Δημήτρης Ασπροπούλης και Περικλής Στέλλας


Θαυμάστε ήθος και δημοσιογραφική δεοντολογία.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, γελωτοποιός Χάρρυ Κλυνν καταγγέλεται 24 ώρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση ως συκοφάντης γιατί χαρακτήρισε δια στόματος στενού συνεργάτη του «αλήτες» το σύνολο των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης.

Η καταγγελία στην Ένωση έγινε με ανώνυμο (ανυπόγραφο) mail (από ποιον στάλθηκε; Τι κάνει νιαου-νιάου στα κερανίδια;) και η ανακοίνωση συντάχτηκε πρίν εγκριθεί και μάλιστα δια (τηλεφωνικής)… «περιφοράς», από τα τέσσερα μέλη της «Δημοσιογραφικής Ενότητας», το μοναδικό μέλος της τρίτης παράταξης («Προοπτική») και το μοναδικό, επίσης, εκπρόσωπο της τελευταίας από τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές της 29ης Μαϊου 2006.



Και η δική μου επιστολή…


Θεσσαλονίκη 14-10 -2006

ΠΡΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ένωσης Συντακτών

Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης

Κυρία και Κύριοι

Μπορείτε να μου πείτε αν δε σας κάνει κόπο:

  1. Πότε και με ποιο τρόπο συκοφάντησα τον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας;

  1. Τί ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι απηύθυνα όχι δια στόματός μου, αλλά δια στόματος στενού συνεργάτη μου στο σύνολο των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης τον χαρακτηρισμό «αλήτες»; Περιέχει ίχνος λογικής αυτό που επικαλείστε; Με ακούσατε ποτέ να λέω ή να ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο; Και τι εν τέλει εννοείτε όταν λέτε δια στόματος στενού συνεργάτη;


  1. Είναι αλήθεια ότι εγκρίθηκε η έκδοση της ανακοίνωσής σας δια τηλεφωνικής «περιφοράς» (!) όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των μελών σας κ.κ. Γιώργου Αδάμ, Δημήτρη Ασπροπούλη και Περικλή Στέλλα;

  2. Γιατί δεν αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας ότι η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία; Υπάρχει λόγος που αγνοείτε τα ονόματα των μελών σας Γιώργου Αδάμ, Δημήτρη Ασπροπούλη και Περικλή Στέλλα που διαφώνησαν; Έτσι την αντιλαμβάνεστε εσείς τη Δημοκρατία;

  3. Γιατί σπεύσατε να στείλετε την ανακοίνωσή σας στον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Οικονομίδη πριν ακόμα δημοσιευτεί στον τύπο (χέρι με χέρι δηλαδή) για να την διαβάσει ως «κλου» στην κεντρική του ομιλία την Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.; Θα σας πείραζε, δηλαδή, αν δημοσιεύατε την ανακοίνωσή σας τη Δευτέρα των εκλογών;

  4. Σκεφτήκατε, δημοσιογράφοι είσθε, ότι μπορεί να κατηγορηθείτε ότι με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνετε ή προσπαθείτε να επηρεάσετε το εκλογικό αποτέλεσμα;

  5. Δε θα έπρεπε (εξάλλου αυτό υπαγορεύει η δημοσιογραφική δεοντολογία) να επικοινωνήσετε μαζί μου για να διασταυρώσετε από πρώτο χέρι αν αληθεύουν ή όχι τα όσα καταγγέλλονται σε μια ανώνυμη επιστολή;

  6. Και το κυριότερο: Γιατί με τόσο πάθος και τόση βιασύνη ώρες μόνο πριν από τις εκλογές υιοθετήσατε με απίστευτη ευκολία τα όσα σε μια ανώνυμη επιστολή καταγγέλλονται; Τι κρύβετε πίσω από την ενέργειά σας αυτή;

Κυρία και Κύριοι

Σας κατηγορώ ότι:

  1. Με την ενέργειά σας αυτή παραβιάζετε τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφίας.

  2. Παρεμβαίνετε και προσπαθείτε με τον πλέον άκομψο τρόπο να επηρεάσετε το εκλογικό αποτέλεσμα της 15ης Οκτωβρίου ευνοώντας σκανδαλωδώς τον κύριο εκλογικό αντίπαλό μου ο οποίος μάλιστα, ως οφείλατε να γνωρίζετε, κατηγορείται με την από της 20/3/06 πράξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυρίας Ευαγγελίας Καρανίκα για «Ψευδή βεβαίωση σε δημόσιο έγγραφο» . Πιστεύω ότι γνωρίζετε ή τουλάχιστον μπορείτε να πληροφορηθείτε το βάρος της κατηγορίας αυτής.

  3. Αναφέρεστε απαξιωτικά στο επάγγελμα και στην καλλιτεχνική μου δραστηριότητα για την οποία αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος αφού δι αυτής κέρδισα το σεβασμό και την εκτίμηση του πανελληνίου… (Πλην Λακαιδεμονίων)

  4. Με κατηγορείτε σκοπίμως για πράξεις που ουδέποτε διέπραξα. Γνωρίζοντας δε ότι είμαι υποψήφιος δήμαρχος με καταγγέλλετε γα τη δραστηριότητα και τη συμπεριφορά μου (μόνο εσείς ξέρετε ποια είναι αυτή) και με παραδίδετε στην κρίση της κοινής γνώμης, δηλαδή των ψηφοφόρων!!!

Με δικάσατε δηλαδή, βγάλατε την ετυμηγορία σας και με παραδίδετε προς εκτέλεση ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!!!

Συγχαρητήρια…

ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ…

Να είστε, όμως, βέβαιοι ότι η κοινή γνώμη την οποία με τόσα ψεύδη και συκοφαντίες προσπαθείτε να επηρεάσετε και κρίση και ωριμότητα διαθέτει.

Επειδή, όμως, θεωρώ ότι επί σκοπώ με συκοφαντείτε δια του τύπου προσπαθώντας να επηρεάσετε εις βάρος μου το εκλογικό αποτέλεσμα της 15ης Οκτωβρίου θα σας μηνύσω και θα ασκήσω αγωγή ζητώντας αποζημίωση για υλική και ηθική βλάβη και θα σας οδηγήσω στο δικαστήριο επικαλούμενος και τη μαρτυρία των διαφωνούντων μελών σας για να αποδείξετε τα όσα συκοφαντικά και δυσφημιστικά αναφέρετε για μένα στην κατάπτυστη ανακοίνωσή σας.

Βασίλης Ν. Τρανταφυλλίδης

(Χάρρυ Κλυνν)

Υπ. Δήμαρχος Καλαμαριάς


Τελικά, μετά από παραίνεση του συμπατριώτη μου και εξαίρετου νομικού κ. Χαράλαμπου Αποστολίδη δεν προχώρησα σε κατάθεση αγωγών και σωστά έπραξα αναμένοντας την ωρίμανση του χρόνου και την ευκαιρία να κοινοποιήσω το θλιβερό συμβάν μέσα από την ιστοσελίδα μας, μέσα από τις σελίδες της μηνιαίας και σε λίγο καιρό εβδομαδιαίας εφημερίδας της παράταξής μας, «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και ίσως μέσα από την εβδομαδιαία εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ» στην οποία αρθρογραφώ.


Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης