Monday, November 24, 2008

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΤΠΑΚ

ΚΑΤΑΠΑΕΛΤΗΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΤΠΑΚ κ. ΑΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Κόλαφος για τη διοίκηση του Δήμου το πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού 2007.
Το πόρισμα-έκθεση νομιμότητας επιβεβαιώνει την κακοδιοίκηση και τις παρανομίες και «στοιχειοθετεί» ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ για τον πρόεδρο της ΔΕΤΠΑΚ, δημοτικό σύμβουλο και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς κ. Άκη Θεοδοσίου.

Το πόρισμα καταγράφει τη σωρεία των παρανόμων πράξεων της διοίκησης και καταλήγει:

« Κατόπιν των ανωτέρω πρέπει να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 κατά τις οποίες, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ή ΑΛΛΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ που ενεργούν κατά παράβαση των παρ. 1-4, 8,9 και 15 του άρθρου 21 διώκονται για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα αυτεπαγγέλτως και παραπέμπονται υποχρεωτικά στην αρμόδια πειθαρχική διαδικασία …»


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Θυμίζουμε στους πολίτες της Καλαμαριάς το ιστορικό της υπόθεσης και τις τοποθετήσεις του κ. Άκη Θεοδοσίου, αλλά και του Δημάρχου κ. Χρ. Οικονομίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η παράταξή μας έφερε ως τακτικό θέμα στο Συμβούλιο την κατάσταση που επικρατεί της ΔΕΤΠΑΚ

Διαβάστε τα αποσπάσματα των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου της 24-9-2007 με θέμα «Η κατάσταση στην ΔΕΤΠΑΚ» ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

«Σοβαρό πρόβλημα δημιούργησε ο πρόεδρος της ΔΕΤΠΑΚ με την πολιτική των πελατειακών σχέσεων, της αδιαφάνειας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο δικαίωμα για δουλειά.

Έγιναν προσλήψεις εποχικού προσωπικού χωρίς απόφαση ΔΣ. Αυθαίρετα και παράτυπα ο πρόεδρος προσέλαβε προσωπικό και το τοποθέτησε εκεί που αυτός έκρινε σκόπιμο.
Οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα έσπειραν τη σύγχυση και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.
Αν ο πρόεδρος έδειχνε ελάχιστο σεβασμό στους θεσμούς, στα όργανα διοίκησης, στις διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, στη θέση που τάχτηκε να υπηρετήσει, τότε παρά τις αντιθέσεις μας, μέσα από διάλογο και συνεννόηση θα διασφαλίζαμε στοιχειωδώς και τα συμφέροντα των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία της ΔΕΤΠΑΚ.
Ωστόσο, όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά εκ των υστέρων ο πρόεδρος και αυτοί που τον στηρίζουν προσπαθούν με διάφορες αλχημείες να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Λευκές συμβάσεις που συμπληρώθηκαν μετά, συμβάσεις που μετατράπηκαν σε δίμηνες και άλλες που παρατάθηκαν για άλλα δίμηνα, προσλήψεις που έγιναν χωρίς «προσλήψεις» και διάφορες άλλες παρανομίες που διαδέχονται τις προηγούμενες παρανομίες…»

Η απάντηση του κ. Θεοδοσίου


ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

«Όλα αυτά που καταγγέλλει ο κ. Τριανταφυλλίδης είναι φήμες που σπέρνουν διάφορα παπαγαλάκια γι΄αυτό και τα στοιχεία που παραθέτει είναι ανακριβή.

Τα σύκα του παρελθόντος έγιναν καρύδια και κάνουν τόσο θόρυβο!

Ευτυχώς μόνο στελέχη της παράταξης του κ. Τριανταφυλλίδη μιλάνε για τα κακώς κείμενα για το οποία δέχομαι βολές με μια άκομψη και χωρίς στοιχεία πολιτική κριτική.

Εμείς στη ΔΕΤΠΑΚ σηκώσαμε τα μανίκια και μέσα σε μερικούς μήνες κάναμε ένα μικρό θαύμα. Μειώσαμε το κόστος, μειώσαμε τις δαπάνες, αυξήσαμε τους τζίρους κλπ… κλπ…»

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ
«Ο τρόπος κάποιων αποφάσεων δημιούργησε προβλήματα και στους εργαζόμενους και στην αντιπολίτευση και πραγματικά αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.
Διότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος (κ. Θεοδοσίου) δεν λειτούργησε τελείως μόνος του, αλλά σε κάποιες αποφάσεις που είχαν να κάνουν με την πολιτική της επιχείρησης ο Δήμαρχος είναι συνυπεύθυνος και η διοίκηση του Δήμου.
Μία μόνο η παρανομία, μία τετράμηνη σύμβαση!»


ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ

μεγάλα κι υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη»

Κ. Καβάφης

Με τα στενά παραταξιακά κριτήρια θα έπρεπε να νοιώθουμε «δικαίωση», μια «ηθική ικανοποίηση» για την επιβεβαίωση των αναφορών και των καταγγελιών μας και ιδιαίτερα για την ευαισθησία και υπευθυνότητα του εκπροσώπου της παράταξής μας κ. Σάββα Δημητριάδη στο ΔΣ της ΔΕΤΠΑΚ.

Αντί γι’ αυτό σκεφτόμαστε τους στίχους του ποιητή και νοιώθουμε μεγάλη θλίψη για όλη αυτή την απαράδεκτη νοοτροπία που επικρατεί στην ηγεσία του δήμου, για τον τρόπο σκέψης και δράσης ανθρώπων που «υπηρετούν» την τοπική αυτοδιοίκηση και διακατέχονται από την υποτελή διάθεση και νοοτροπία να θυμούνται πιο εύκολα τον αριθμό του κομματικού τους βιβλιαρίου απ’ αυτόν του κοινωνικού!

Επειδή θεωρούμε την πολιτική ευθύνη ως ηθική και κοινωνική αξία με ουσιαστικό δημοκρατικό περιεχόμενο, καλούμε τόσο τον πρόεδρο της ΔΕΤΠΑΚ όσο και τον δήμαρχο να «δικαιολογήσουν» δημόσια και ανοικτά τις επίσημες θέσεις τους όπως αυτές καταγράφηκαν στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου για τόσο σοβαρά θέματα, όπως αυτά της διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών του δήμου.

Οι καταγγελίες και οι αναφορές μας έχουν πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικές απαντήσεις απαιτούμε να έχουμε τόσο από τον κ. Θεοδοσίου, όσο και από τον κ. Δήμαρχο…
Πέραν τούτων ο κ. Θεοδοσίου όφειλε να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της ΔΕΠΑΚ…

Την ίδια ευαισθησία όφειλε να επιδείξει και ο κ. Δήμαρχος παύοντας τον κ. Θεοδοσίου από το αξίωμα του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς.
Είναι αδιανόητο δημοτικός σύμβουλος που παραπέμπεται για «παράβαση καθήκοντος» να κατέχει την εξαιρετικά τιμητική θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΤΠΑΚ κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κύριε Θεοδοσίου…

Μπορείτε να πείτε τώρα στους πολίτες της Καλαμαριάς και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους σας:

  1. Ποια σύκα έγιναν καρύδια και κάνουν θόρυβο;
  2. Ποια είναι ή «άκομψη και χωρίς στοιχεία πολιτική μας κριτική»;
  3. Μόνο τα στελέχη της παράταξής μας μιλάνε για τα κακώς κείμενα της ΔΕΤΠΑΚ, για τα οποία δέχεστε βολές ή όλη η αντιπολίτευση και σήμερα όλη η Καλαμαριά;
  4. Πού είναι η μείωση του κόστους, η μείωση των δαπανών, οι μεγάλοι τζίροι που καταφέρατε όπως ψευδώς ισχυριστήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Η ΔΕΤΠΑΚ «είναι μέσα» για μια ακόμα χρονιά και το θαύμα που επικαλεστήκατε ότι κάνατε «μέσα σε λίγους μήνες» ήταν όντως θαύμα! Διαλύσατε με την πολιτική σας την επιχείρηση πριν την διαδικαστική διάλυσή της!!!

ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ) ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!


Κύριε Δήμαρχε

  1. Μ’ όλο τον απαιτούμενο σεβασμό στο θεσμό και στο πρόσωπό σας, οφείλετε να απαντήσετε τι ακριβώς εννοούσατε όταν δηλώνατε στο δημοτικό συμβούλιο ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΤΠΑΚ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ…

Τώρα που μάθατε, δια της οδυνηράς οδού, ότι η «παράνομη σύμβαση» δεν ήταν μία αλλά «πολλές», όπως αναφέρει το πόρισμα του ΑΣΕΠ που παραπέμπει για παράβαση καθήκοντος τον πρόεδρο της ΔΕΤΠΑΚ και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;