Saturday, November 1, 2008

ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ...


ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ
ΚΑΙ... ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ


Το σκάνδαλο της Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ. ξεπέρασε τα στενά όρια της Καλαμαριάς και απασχόλησε και τις Αθηναϊκές εφημερίδες!!!

Μέχρι εκεί έφτασε η χάρη του κ. Άκη Θεοδοσίου, προέδρου της επιχείρησης, τον οποίο με τόσο πάθος ο υπερασπίστηκε ο κ. δήμαρχος καθιστώντας με τον τρόπο αυτό και τον εαυτό του συνυπεύθυνο για τη σωρεία των παρανομιών και των ποινικά κολάσιμων πράξεων του κ. προέδρου.
Ο κ. Θεοδοσίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ", "παραπέμπεται
για παράβαση καθήκοντος ,για παράνομες προσλήψεις και του καταλογίζονται περίπου 70 χιλιάδες ευρώ".

Η παράταξή μας, η οποία έχει πλήρη γνώση του γεγονότος, παρακολουθεί εκ του σύνεγγις τις εξελίξεις, οι οποίες, συνεχιζόμενης της έρευνας, θα έχουν ακόμα οδυνηρότερες συνέπειες και ζητά την άμεση απομάκρυνση του κ. Άκη Θεοδοσίου από το πόστο του προέδρου της επιχείρησης, καθώς και την παραίτησή του από το αξίωμα του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι απαράδεκτο και απαξιωτικό
τόσο για το Δήμο μας, όσο και για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμβουλος ο οποίος παραπέμπεται για τόσο σοβαρά αδικήματα να κατέχει τη θέση του γραμματέα του ΔΣ

Παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα από την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ" της 26/10/2008:

«Το θέμα της διάλυσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων και το μέλλον των εργαζομένων σε αυτές απασχολεί πολλούς δήμους, καθώς με την υποχρεωτική προσαρμογή τους στις διατάξεις του νέου κώδικα δήμων και κοινοτήτων πολλοί από τους εργαζόμενους μένουν ακάλυπτοι και θα πρέπει να απολυθούν αν δεν βρεθεί κάποια λύση.
Τα πράγματα έφτασαν στο κόκκινο στην Καλαμαριά, καθώς στη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα το μέλλον των δημοτικών επιχειρήσεων δεκάδες εργαζόμενων γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της συνεδρίασης. Εκεί λοιπόν, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το σύνολο των επιχειρήσεων, αλλά συζητήθηκε μόνο το θέμα της Αναπτυξιακής (ΔΕΑΚ) που απασχολεί και τους περισσότερους -από όλες τις άλλες- εργαζόμενους. Η μετάταξη όλων όσοι από τον νόμο έχουν δικαίωμα (130 εργαζόμενοι) ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ η ένταξη των υπολοίπων σε κοινωφελή επιχείρηση που θα ιδρυθεί καταψηφίστηκε από την από το ΚΚΕ υποστηριζόμενη παράταξη, που ήθελε και αυτοί να ενταχθούν στον δήμο, άσχετα με την απαγόρευση του νόμου! Πρόβλημα υπάρχει με τη ΔΕΤΠΑΚ, την επιχείρηση που διαχειρίζεται τα αναψυκτήρια και τον θερινό κινηματογράφο, για τους εργαζόμενους της οποίας δεν υπάρχει προς το παρόν σχεδιασμός. Το δημοτικό ουζερί «Αργώ» έβαλε ήδη λουκέτο, ενώ ο πρόεδρος της επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος Άκης Θεοδοσίου -το δεξί χέρι του Λέκκα- παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος για παράνομες προσλήψεις και του καταλογίζονται περίπου 70 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος είπε στη δημοτική ομάδα ότι εκτελούσε εντολές και δεν θα δεχτεί να πληρώσει μόνος του τη νύφη! Αναμένονται εξελίξεις…

Αν αναρωτιέστε τη συνέχεια, να σας πληροφορήσω ότι έγινε χαμός ανάμεσα στον δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη (φωτό) και τον επικεφαλής των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου (Θεοδώρου), τον οποίο δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούν για πολυπραγμοσύνη και ανάμιξη σε θέματα που δεν του ανήκουν (τους υποδείκνυε πιεστικά να απολύσουν τον κόσμο).

Το κλίμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τινάχτηκε στον αέρα όταν δημοτικοί σύμβουλοι επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Θεοδώρου, ο οποίος αποχώρησε μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους αιρετούς»